Gemeente Haarlem


Persbericht


Klimaatcafé Haarlem: een avond vol energie

Amsterdam, 18 november 2005 --- Op dinsdagavond 29 november organiseert Milieudefensie in een unieke samenwerking met Gemeente Haarlem, Stedenband Haarlem-Mutare, Fair Nature en Haarlem Mondiaal een debatavond over klimaatverandering in het Mondiaal Centrum Haarlem. Wat zijn de gevolgen van klimaatverandering, ook in Haarlem en wat is er aan te doen? Het klimaatcafé barst van de energie met een Lagerhuisdebat voor jongeren onder leiding van Diederik Samsom, cabaret van Donald Olie, een gedicht van Driek van Wissen en live muziek.

Het klimaatcafé in Haarlem maakt deel uit van een serie van zeven klimaatcafé's die tot eind november door het hele land wordt georganiseerd. Centraal staat telkens de discussie over de lokale gevolgen van klimaatverandering en de mogelijkheden voor bewoners om daar actief iets aan te veranderen.

Wat: Milieudefensie Klimaatcafé
Waar: Mondiaal Centrum Haarlem, Lange Herenvest 122, Haarlem
Wanneer: dinsdag 29 november, zaal open 19.30 uur, aanvang 20.00 uur Toegang: gratis


Het Klimaatcafé is ook een avond met en voor jongeren. Zo zal Diederik Samsom (lid Tweede Kamer PvdA) in Haarlem een Lagerhuisdebat leiden waarin jongeren worden uitgedaagd om na te denken over klimaatverandering en over de vraag of ze bereid zijn om hun leefstijl aan te passen.

Theo Elfrink (gemeente Haarlem) zal uitleggen wat de gemeente Haarlem al doet tegen klimaatverandering en wat de plannen zijn voor de toekomst. Koos Verbeek (KNMI) zet vervolgens alle feiten en cijfers over klimaatverandering op een rijtje. Dat klimaatverandering een wereldwijd probleem is, wordt duidelijk in de presentatie van Ewald Vonk (Fair Nature). Hij doet verslag van zijn expeditie naar de Noordpool en gaat in op wat klimaatverandering betekent voor de eskimo's op de Noordpool.

In de presentatie 'Klimaatverandering, daar kun je iets tegen doen!', zal Milieudefensie laten zien dat iedereen mogelijkheden heeft om op een actieve manier klimaatvriendelijk te leven. Tussen de debatten door is er live muziek, cabaret van Donald Olie en een gedicht van Driek van Wissen.




Gemeente Haarlem