Gemeente Boekel


Commissievergaderingen gemeente Boekel

De raadscommissies van de gemeente Boekel vergaderen op 29 en 30 november en 1 december 2005. De vergaderingen zijn openbaar en starten om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis van Boekel. U bent van harte welkom bij deze vergaderingen. Onderstaand vindt u de agendapunten van de vergaderingen.

Commissie Algemene Zaken (dinsdag 29 november 2005)
1. Opening

2. Vaststelling agenda

3. Spreekrecht voor burgers

4. Raadsvoorstel tot het vaststellen van het beleidsplan brandweerzorg en rampenbestrijding 2005-2008 van de gemeente Boekel (Toelichting: binnen het werkgebied van de Hulpverleningsdienst Brabant-Noord zijn afspraken gemaakt t.a.v. het te behalen kwaliteitsniveau. In het voorliggende plan wordt aangegeven hoe de gemeente Boekel deze kwaliteitseisen m.b.t. de gemeentelijke zorg voor brandveiligheid en hulpverlening gaat invullen.)
5. Raadsvoorstel tot het vaststellen van de bestuursrapportage 2005 (Toelichting: door middel van de bestuursrapportage wordt inzicht gegeven in de stand van zaken t.a.v. de financiële uitvoering van de begroting 2005.)
6. Raadsvoorstel tot het vaststellen van de belastingverordeningen 2006 (Toelichting: voor het jaar 2006 dienen opnieuw de belastingen, rechten en tarieven vastgesteld te worden.)
7. Discussie vereenvoudiging bouwvergunningverlening (Toelichting: voorgesteld wordt het proces tot verlening van bouwvergunningen zodanig te vereenvoudigen dat direct nadat de aanvraag is ingediend, de vergunningen voor lichte bouwvergunningen en de vergunningen voor individuele woningen aan de balie kunnen worden verleend.)
8. Mededelingen en ingekomen stukken.

- Brief dd. 25 augustus 2005 aan Gedeputeerde Staten inzake professionalisering van de handhaving.
9. Vaststelling verslag vergadering d.d. 20 september 2005
10. Voortgang jaarplanning

11. Rondvraag

Commissie Grondgebiedzaken (woensdag 30 november 2005)
1. Opening

2. Vaststelling agenda

3. Spreekrecht voor burgers

4. Presentatie door Compositie 5 inzake bestemmingsplan buitengebied
5. Raadsvoorstel tot het nemen van een voorbereidingsbesluit t.b.v. plan tot bouw van 4 appartementen nabij de Boekelse standerdmolen
(Toelichting: teneinde de Boekelse standerdmolen te kunnen laten draaien worden twee oplossingsrichtingen uitgewerkt om zo op een later tijdstip een definitieve keuze te kunnen maken. Voorliggend voorbereidingsbesluit dient om de oplossingsrichting waarbij de molen op de huidige plek gehandhaafd blijft verder uit te kunnen werken.)
6. Raadsvoorstel tot het nemen van een voorbereidingsbesluit t.b.v. Elzen 6 (Fam. Van Boerdonk)
7. Raadsvoorstel inzake wegcategorisering, 60 km/uur inrichting buitengebied en wegonderhoud (Toelichting: met de wegcategorisering wordt onderscheid gemaakt in gebiedsontsluitende wegen (80 km) en erftoegangswegen (60km) in het buitengebied. Voor de 60km-wegen worden voorstellen gedaan om de verkeersveiligheid te bevorderen. Daarnaast wordt voorgesteld bij een aantal wegen fasegewijs bermverharding aan te brengen).
8. Raadsvoorstel inzake de ontwikkeling van en de subsidieaanvragen voor LOG-gebieden (Toelichting: t.a.v. de LOG gebieden Waterdelweg en het gebied ten zuiden van Venhorst, alsmede het recreatiegroeigebied rondom de Scheidingsweg wordt een plan van aanpak voorgesteld. Tevens wordt voorgesteld Ceressubsidie aan te vragen.)
9. Commissievoorstel evaluatie welstandbeleid

10. Mededelingen en ingekomen stukken

11. Vaststelling verslag vergaderingen d.d. 22 september en 3 oktober 2005
12. Voortgang jaarplanning

13. Rondvraag

Bewonerszaken (donderdag 1 december 2005)

1. Opening

2. Vaststelling agenda

3. Spreekrecht voor burgers

4. Raadsvoorstel tot het vaststellen van het onderwijshuisvestingsprogramma 2006 (Toelichting:In het kader van het onderwijshuisvestingsprogramma zijn verschillende aanvragen ingediend ten behoeve van Boekelse scholen. De commissie wordt gevraagd te adviseren omtrent het toekennen van financiële middelen voor deze aanvragen.)
5. Mededelingen en ingekomen stukken

- mededeling inzake privatisering van de binnensportaccommodaties
- mededeling inzake GGD-keuzepakket 2006

- mededeling inzake Platform ouderenbeleid gemeente Boekel/Venhorst
- motie van de gemeenteraad van Schinnen inzake de gevolgen van wet- en regelgeving voor verenigingen en vrijwilligers
- evaluatie sporthuldiging juli 2005

6. Vaststelling verslag vergadering d.d. 22 september 2005
7. Voortgang jaarplanning

8. Rondvraag

Spreekrecht voor burgers
Als burger kunt u tijdens commissievergaderingen de commissie toespreken door gebruik te maken van het spreekrecht voor burgers. Wilt u hiervan gebruik maken dan meldt u dit voor aanvang van de vergadering bij de griffier, mevr. Philipse. Daarbij graag aangeven over welk onderwerp u het woord wilt voeren. Bij het agendapunt ´spreekrecht voor burgers´ zal de voorzitter van de commissie u het woord geven. De spreektijd bedraagt, afhankelijk van het aantal sprekers, maximaal 5 minuten.

Wilt u stukken inzien?
Dan kunt u hiervoor terecht in het gemeentehuis en in de bibliotheek. In het gemeentehuis liggen, naast de voorstellen ook de achterliggende stukken voor u ter inzage. U kunt hier bij de publieksbalie naar vragen. Daarnaast kunt u op onze website www.boekel.nl alle voorstellen en ontwerpbesluiten lezen en eventueel printen. U vindt de stukken in het onderdeel Bestuur>Commissies>Agenda en notulen.