Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Der Euregio Umweltpreis, Prix de l'Environnement, Milieuprijs 2005

De Aachener Stiftung Kathy Beys, een stichting die zich inzet voor betere leefomstandigheden en een beter milieu, reikt sinds 1995 de Euregio Milieuprijs uit als blijk van erkenning voor vormen van maatschappelijke betrokkenheid die navolging verdienen in de Euregio Maas-Rijn. De Euregio Milieuprijs wordt uitgereikt aan een instelling, vereniging of bedrijf die zich inzetten voor betere leefomstandigheden, beter milieu en een duurzame ontwikkeling in de Euregio. De toekenning van de prijs vindt plaats door een internationale jury met vertegenwoordigers uit onderwijs, politiek en bedrijfsleven. Aan de Euregio Milieuprijs is een bedrag verbonden van E 10.000.

De jury heeft de Euregio Milieuprijs 2005 toegekend aan de Gulpener Bierbrouwerij.

De prijswinnaar

De Gulpener Bierbrouwerij is een familiebrouwerij gelegen in het hart van het Zuid-Limburgse Heuvelland. Sinds 2000 heeft de brouwerij Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) tot speerpunt van haar beleid, bedrijf en merken verkozen. Gulpener is partner in het project Economie Light van Natuur en Milieu waarin samen met bedrijven wordt gewerkt aan verduurzaming van de economie, vooral via energie- en gondstoffenbesparing. "De brouwerij is open en transparant over haar ambities en prestaties", aldus Mirjam de Rijk, algemeen directeur van Natuur en Milieu. "Het bedrijf is een voorbeeldbedrijf als het om verantwoord ondernemen gaat." De Gulpener Bierbrouwerij brouwt al haar bieren volgens het milieukeurmerk en gebruikt hierbij uitsluitend grondstoffen uit de eigen Limburgse bodem. Daarnaast is de brouwerij verankerd met de regio; ze steunen de boeren en zetten zich in voor mens, milieu en omgeving.

De Euregio Milieuprijs zal worden uitgereikt op dinsdag 29 november a.s. om 18.00 uur in der Weisse Saal van het Stadhuis te Aken.

U bent hiervoor van harte uitgenodigd.

Voor meer informatie

B. Stephan Baldin Klaus Dosch
Dipl. Volkswirt / Vorstand Dipl. Wirtsch. Ingenieur Wiss. Projektleiter Tel.nr. +49 (0) 241/40929-19 Tel.nr. +49 (0)241/40929-10 E-mailadresse: baldin@aachener-stiftung.de E-mailadresse dosch@aachener-stiftung.de


---- --