Unicef

Geachte redactie,

Morgen, dinsdag 29 november, verschijnt het internationale Unicef-rapport 'Building back better': een overzicht van wat Unicef in het afgelopen jaar aan hulp heeft kunnen bieden aan door de tsunami getroffen kinderen in Indonesie, Sri Lanka, Malediven, India, Thailand, Myanmar, Somalie en Maleisie. Per land wordt kort beschreven op welke terreinen Unicef aan hoe veel mensen hulp heeft kunnen bieden en welke knelpunten er bestaan.

Het bijbehorende persbericht ontvangt u maandagavond of dinsdagmorgen.

Dhr. Gianfranco Rotigliano, directeur van Unicef Indonesie, is woensdagmorgen 30 november in Nederland en beschikbaar voor media voor het geven van een toelichting van Unicef's werk op Atjeh en Nias. Ten kantore van Unicef Nederland (Voorburg) zal hij een persbriefing verzorgen. Aanmelding vooraf voor deze persbriefing is gewenst, uiterlijk dinsdagmiddag 29 november om 16.00 uur bij Unicef Nederland (Persvoorlichting).

Een digitale versie van het rapport 'Building back better' is - onder embargo tot 29 november, 13.00 uur - verkrijgbaar bij Unicef Nederland. Media kunnen het rapport op maandag 28 november opvragen bij Frederique Timmer, telefoon 070-3339398 en ftimmer@unicef.nl; op 29 november bij Roy van der Ploeg, telefoon 070-3339332 en rvdploeg@unicef.nl

Voor audiovisuele media is nieuw Betacammateriaal beschikbaar uit de door de tsunami getroffen landen over o.a. noodscholen, medische zorg voor babies en kinderen en hulp bij traumaverwerking. Een shotlist is beschikbaar.


*****
Voor meer informatie en aanmelding voor de persbriefing over Indonesie op 30 november: Unicef Nederland, Roy van der Ploeg (Persvoorlichting), telefoon 070-3339332 / 06-53840098 en rvdploeg@unicef.nl