Opsporing Verzocht

Maandag 28 november 2005 - http://www.opsporingverzocht.nl Presentatie: Anniko van Santen en Frits Sissing.

Dinsdag 29 november 2005, rond 20.25 uur, in de uitzending: Liquidatie ex-advocaat Evert Hingst in Amsterdam
Verkrachting in Helmond
Diefstal van twee laptops uit computershop in Nijkerk

Oplichting banken in het hele land
Ontvoering vrouw in Groningen
Beroving meisje in Alphen a/d Rijn
Poging inbraak in Valkenburg

Resultaten n.a.v. de uitzending van 22 november en eventuele opgeloste zaken

Amsterdam: Liquidatie ex-advocaat Evert Hingst

Nijkerk: Diefstal van twee laptops uit computershop

Op maandag 31 oktober wordt vlak voor zijn huis de 36-jarige voormalig advocaat Evert Hingst geliquideerd. Hingst komt tegen 18.00 uur thuis en parkeert zijn scooter op een stoep in Amsterdam-Zuid. Op het moment dat hij zijn scooter op slot wil doen, stapt een man uit een donkergroene Jeep Cherokee, die aan komt rijden en schiet hem van dichtbij met meerdere kogels neer. Evert Hingst is op slag dood. In Opsporing Verzocht wordt een compositietekening getoond.

Maandag 3 oktober zijn door onbekenden twee laptops weggenomen uit de vitrine van Computershop Nijkerk in de Langestraat in Nijkerk. Op bewakingsbeelden bij de ingang van de winkel is te zien hoe drie mannen de computershop binnenlopen. De politie is op zoek naar deze drie mannen.

Helmond: Verkrachting Oplichting banken in het hele land In de nacht van zaterdag 8 op zondag 9 oktober is een 16-jarig meisje op stap geweest in Helmond met een groepje vriendinnen. Als ze rond 03.00 uur het café verlaten, fietst het groepje een eindje met elkaar op, tot ze bij de wijk Brouwhuis afscheid nemen. Ze vervolgt haar weg alleen. Op een gegeven moment hoort ze iemand achter haar fietsen. Een jongen dwingt haar te stoppen en verkracht haar vervolgens.

Al sinds jaar en dag is in Nederland een oplichter actief van Afrikaanse origine. Met vervalste identiteitspapieren gaat hij langs banken en probeert geld op te nemen. Het lukt hem vaak en in totaal al voor een kleine 150.000 euro. De politie beschikt over duidelijk fotomateriaal van de man, zodat zijn opsporing een kwestie van tijd lijkt.

Groningen: Ontvoering vrouw Gezocht zaken
Maandag 7 november, om 18.15 uur, komt in Groningen een vrouw van de tandarts vandaan. Ze stapt in haar auto om naar haar volgende afspraak te gaan. Vlak voor het wegrijden stift ze in de binnenspiegel nog even haar lippen bij. Dan doet ineens iemand haar portier open en voordat de vrouw het in de gaten heeft, krijgt ze een vuistslag in haar gezicht. Daarna volgen nog wel 20 andere rake klappen en wordt ze door 3 mannen in haar eigen auto meegenomen in een bijna 2 uur durende rit door de stad Groningen.

Alphen a/d Rijn: Beroving meisje
Zaterdag 20 augustus heeft een 17-jarig meisje om 22.00 uur afgesproken met vrienden bij snackbar De Vork in winkelcentrum De Ridderhof in Alphen aan den Rijn. De snackbar is gevestigd op de begane grond van het winkelcentrum, waarvan de ingang op de 1e etage is. Het meisje wil eerst nog geld pinnen bij de pinautomaat naast de ingang van het winkelcentrum. Als ze bij de pinautomaat staat, wordt zij beroofd door een man die met iets scherps in haar nek prikt. Van deze man zijn bewakingsbeelden.

Valkenburg: Poging inbraak
Woensdag 5 oktober, omstreeks 16.30 uur, probeert een vrouw ongemerkt binnen te komen in een huis in Valkenburg. Bij deze inbraakpoging is de vrouw overlopen door de bewoner en zijn buurman. De vrouw kon zich uit haar situatie redden door in het Frans te vragen, of het huis te koop was. In Mheer is diezelfde dag ook een inbraak gepleegd in een huis. Het zou om dezelfde vrouw gaan die in Valkenburg probeerde in te breken. De dader is een vrouw van Zuid Europese afkomst, tussen 20 en 30 jaar, ongeveer 1.70 mtr lang en heeft vrij lang golvend donker haar en zij sprak Frans. De politie is op zoek naar deze vrouw.