Gemeente Haarlem


29 november 2005

335/2005
Gemeente Haarlem, het college van burgemeester en wethouders

Persbericht


SealGlass exposeert met glasfusen in Stadsbibliotheek Haarlem


Tot 11 januari 2006 is een expositie over glasfusen van SealGlass te bekijken in de Centrale Bibliotheek aan de Gasthuisstraat 32 in Haarlem. De diverse vormen van glasfusen zijn tijdens openingsuren van de biblliotheek gratis te bezichtigen.

Glasfusen is het smelten van verschillende kleuren glas, waarbij soms ook met andere materialen wordt gewerkt. Er zijn vele mogelijkheden en vormen. Van borden, schalen, vazen, onderzetters, oorbellen tot aan grote objecten, zoals raamdecoraties (bijvoorbeeld tegen de inkijk), ramen in deuren, of zelfs hele deuren, schilderijen en tafelbladen.
SealGlass is opgericht door twee glas enthousiastelingen, Frida Robben en Wim Groeneveld. Ze geven workshops in 2 verschillende glastechnieken: glasfusen en glas-in-lood. Met name het glasfusen is nog redelijk onbekend. Daarom is bij de expositie in de bibliotheek ervoor gekozen om juist het fusen onder de aandacht te brengen.

Wie zelf eens aan de slag wil met glasfusen of met het maken van glas-in-lood, kan terecht bij SealGlass in IJmuiden. Daar kunnen (mini)workshops gevolgd worden. Meer informatie hierover is verkrijgbaar bij hen via 0255-526188 of op de website: www.sealglass.nl.

De Centrale Bibliotheek is geopend op maandag, dinsdag en donderdag van 11.00 uur tot 20.00 uur, op woensdag en vrijdag van 11.00 uur tot 18.00 uur en op zaterdag van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Meer weten over de expositie in de Centrale Bibliotheek? Bel met 023 - 511 53 00.


--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gemeente Haarlem