Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

'The Rabbit' van Segall M. gestolen

Ik loop op straat. Van een afstand zie ik een afbeelding. Ik schrik. Ik zie een idee, een creatie van mij. Maar op een affiche van Amsterdam Index. 'The Rabbit', de bivakmuts uit de black serie, waar ik meerdere varianten van heb gemaakt. Heeft iemand mijn toestemming gevraagd? Ben ik iets vergeten? Wat is hier aan de hand? Mijn pas versnelt om het affiche van dichtbij te bekijken. Nee?! Er staat:

'Rabbit by fashion designer Bitch Hendrix'.

Gevoelens van schrik, verbazing en woede schieten door mijn hoofd. Wat moet ik doen? Een advocaat bellen? Net als ik op het punt sta dat te doen, belt een vriend op. Over het affiche. 'Heb je het gezien?' Ik moet juridische stappen ondernemen, zegt hij.

Er is toch echt een persbericht uitgegaan in februari 2005. Met een afbeelding van 'The Rabbit' erbij, voor de opening van Galerie Masters op 12 juni. Ik weet dat uiteindelijk 'The Mouse' op de uitnodiging en het affiche is gekomen. Maar toch. 'The Rabbit' is in februari de wereld in gegaan. Het advies van mijn advocaat: 'Ga op onderzoek uit. Google en gij zult vinden.'

Resultaat: de bivakmuts is een onderdeel van haar eindexamen kledingcollectie aan de Rietveld Academie (2005). Wat moet ik doen? Ik voel dat het een hoop energie gaat kosten om hier stappen tegen te ondernemen. Een hoop negatieve energie. En wat win ik er mee?

Ik zie overeenkomsten in ideeën in haar collectie.

De tijdsgeest heeft ons op hetzelfde idee gebracht, denk ik.

Alleen, zo specifiek? Die bivakmuts met konijnen oren....

Segall M.

Galerie Masters
Eerste Jan Steenstraat 131
1072 NJ Amsterdam

E-mail: info@galeriemasters.nl www.galeriemasters.nl Tel:020-4701067 06-41816903