Politie Zeeland


---

Z-7358-2005 Verkeerscontrole
De Zeeuwse politie heeft vandaag in Zeeuws Vlaanderen een verkeerscontrole gehouden.
Tussen 8.30 uur vanmorgen en 16.00 uur vanmiddag zijn, op verschillende plaatsen ongeveer 250 voertuigen gecontroleerd. Dit resulteerde in de volgende verbalen:
6 voor het niet tonen van het rijbewijs, 3 voor het niet tonen van het kentekenbewijs, 3 voor het rijden door rood licht, 10 voor het niet dragen van de autogordel, 2 voor het niet dragen van een helm, 2 voor het niet verzekerd hebben van een bromfiets, 1 voor het rijden op een minimotor en 1 voor het rijden op een brommer terwijl de betrokkene nog geen 16 jaar was. Ook werden er nog 7 brommers technisch onderzocht en van een persoon werd een achterstallige boete geïnd. De minimotor is in beslag genomen. De controles hadden plaats in Terneuzen, op de Guido Gezellestraat en de Rooseveltlaan, in Sas van Gent op de Westkade, in Axel op de Kinderdijk.

Z-7359-2005 Aangehouden wegens heling
In Sas van Gent, in de Beneluxstraat, is vanmiddag rond 14.30 uur, een 18-jarige jongen aangehouden op verdenking van heling van een gestolen brommer.
De Zeeuwse politie stelde, naar aanleiding van een tip, een onderzoek in bij de woning van de jongen. Hier werd (in ieder geval) een (1) brommer aangetroffen die als gestolen gesignaleerd stond. De brommer is overgebracht naar het politiebureau, evenals de jongen. Hij is in verzekering gesteld en is in afwachting van zijn verhoor.

O-7360-2005 Onder invloed
Op de Westeindsedijk in Borssele is vanmiddag rond 17.08 uur een 59-jarige man uit de gemeente Borsele betrapt op het rijden onder invloed.
De man moest een blaastest ondergaan waaruit bleek dat hij teveel had gedronken. Hij kreeg een bekeuring en een rijverbod van twee uur.

W-7361-2005 Vernieling
Bij een bedrijf aan de Ooststraat in Zoutelande is vandaag een vernieling gepleegd aan een deur van het bedrijf.
Politie Zeeland stelt een onderzoek in naar de mogelijke dader(s). De schade loopt in de honderden euro's.

W-7362-2005 Aanrijding
In Nieuw- en Sint Joosland, op de Nieuwlandseweg, heeft vanmiddag rond 15.43 uur een aanrijding plaatsgevonden tussen een personenauto en een vrachtwagen.
De personenauto, bestuurd door een 29-jarige Middelburgse, reed de vrachtwagen aan de achterzijde aan. De bestuurster verklaarde dat zij in de veronderstelling was dat de vrachtwagen stilstond aan de kant van de weg en dat zij de auto dus wel kon inhalen. De chauffeur van de vrachtwagen verklaarde niet te hebben stilgestaan, maar met zijn wielen in de berm terecht te zijn gekomen, waardoor hij veel snelheid was verloren. Op het moment dat de vrouw zijn auto inhaalde kwam de chauffeur weer op de weg terecht en kon hij weer verder rijden. De personenauto en de vrachtauto raakten beiden beschadigd.


Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.