Gemeente Hilversum

Randvoorwaarden voor voormalige sporthallocatie

Op de locatie van de voormalige sporthal Kerkelanden komen in de toekomst woningen. Op het terrein kunnen circa 50 appartementen gebouwd worden voor onder meer 55-plussers. Op de bouwlocatie kunnen een of meerdere markant gebouwen met gevarieerde bouwhoogten van 8 lagen (ca. 25 meter) aan de noordoostzijde, aflopend naar 4 lagen (ca. 13 meter) aan de zijde van de kleinschalige Lutherhof. Het college van burgemeester en wethouders heeft op 22 november 2005 voor het terrein de randvoorwaarden vastgesteld. De grond kan nu verkocht worden aan een ontwikkelende partij.

Het terrein in Kerkelanden wordt omsloten door gedeelten van het winkelcentrum Kerkelanden en is gelegen tussen de Calvijnhof en de Kapittelweg. De locatie is 4.689 m2 groot. In het projectgebied zal de sporthal niet terugkomen. Deze zal herbouwd worden aan de Franciscusweg 6.

Ook de rest van het centrum van Kerkelanden kan ontwikkeld worden. De randvoorwaarden hiervoor kunnen worden opgesteld als de verkennende gesprekken met ontwikkelaars en de eigenaar van het winkelcentrum (Dela Natura) verder zijn. Ook bewoners en winkeliers worden bij dit traject betrokken.

De voormalige sporthallocatie wordt mogelijk tijdelijk tot parkeerplaats ingericht. De gemeente Hilversum heeft begin 2005 eisen gesteld aan deze tijdelijke herinrichting. Zo is tijdelijk parkeren uitsluitend toegestaan als tijdens deze periode de betrokkenen werken aan een definitieve oplossing voor het tekort aan parkeerplaatsen en een kwalitatieve goede tijdelijke inrichting. Het huurcontract is voor één jaar met een mogelijke verlenging van één jaar.