Gemeente Hilversum

Randvoorwaarden voor bebouwing Lucent-terrein

Minimaal 30% van de toekomstige woningen op het Lucent-terrein wordt sociale woningbouw. Een deel hiervan is bestemd voor starters. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders voorgesteld in de randvoorwaarden die zijn gemaakt voor de bebouwing op een deel van het Lucentterrein. Dit terrein ligt op de hoek Larenseweg/ Jan van der Heijdenstraat. De helft van het terrein is in 2003 door woningcorporatie Atrium aangekocht. De randvoorwaarden zijn voor het gehele Lucent-terrein gemaakt. Op het deel van Atrium is ruimte voor circa 275 woningen.

De randvoorwaarden passen binnen de uitgangspunten die in de wijkschets voor Over 't Spoor staan. Al eerder besloot de gemeenteraad om te kiezen voor sloop van bestaande panden en het bouwen van nieuwe gebouwen voor woningen. Het parkeren bij deze woningen moet bij voorkeur ondergronds geregeld worden. Voor het parkeerterrein aan de overzijde van Lucent worden in een later stadium randvoorwaarden opgesteld.

In de randvoorwaarden zijn vragen van de raadscommissie Stad over ondermeer bouwhoogte en groen meegenomen. Met name qua stedebouwkundig beeld zijn de randvoorwaarden aangepast aan de wensen van de raadscommissie Stad: meer variatie in bebouwing en minder monotoon. Ook wensen van de bewoners ten aanzien van groen en erfafscheiding zijn hierin meegenomen. Dit naar aanleiding van overleg met bewoners van de Siemensstraat en vertegenwoordigers van de bewonersvereniging HOOH. De gemeente Hilversum vraagt verder woningcorporatie Atrium om de omwonenden te betrekken bij het maken van de bouwplannen.