Programmabureau Advies Overheid.nl
Kadaster wint e-Europe Awards

De eEurope Awards worden om de twee jaar uitgereikt om de meest innovatieve ICT-projecten van Europese overheden te onderscheiden. De projecten worden beoordeeld op behaalde resultaten en hun bruikbaarheid voor andere (kandidaat)leden van de Europese Unie.

Voor de eEurope Awards 2005 zijn uit meer dan 250 inzendingen 52 praktijkprojecten genomineerd. Vijf genomineerden zijn uit Nederland afkomstig: Mijn IB-Group, Client, RIES, Webrichtlijnen en Kadaster On-line. Uit de genomineerden zijn vier prijswinnaars gekozen, waaronder Kadaster Online in de categorie Klantgerichte diensten.

Kadaster Online geeft digitale toegang tot kadastrale gegevens aan 6.000 notarissen, makelaars, banken, gemeenten en aannemers. Ruim 45.000 burgers hebben inmiddels van deze informatie gebruik gemaakt. Volgens de jury van 12 onafhankelijke deskundigen, is Kadaster online een uitstekend voorbeeld van gekoppelde systemen, dat toegevoegde waarde oplevert voor de gebruikers. Daarnaast heeft Kadaster online een groot gebruikerspotentieel en een goede overdraagbaarheid naar andere landen binnen Europa.

De organisatie van de eEurope Awards is in handen van het European Institute for Public Administration (EIPA). Kenniscentrum Elektronische Overheid heeft in het voortraject de Nederlandse kandidaten begeleid bij hun inzending voor de eEurope Awards 2005.

Advies Overheid.nl is onderdeel van ICTU