Eerste Löhnen Mental Coaching praktijk in Utrecht

Newicon bv

Utrecht, 29 november 2005

Afgelopen vrijdag 25 november was de officiële opening van Advaida Mental Coaching te Utrecht. Advaida verzorgt zelfbewustzijn trainingen, geheel gebaseerd op de Löhnen methode. Frits Löhnen is een bekend mental coach van vele topsporters, televisiepersoonlijkheden en personen uit het bedrijfsleven. Hij bestudeerde ruim 20 jaar de effecten van mentale (in)spanning op de mens en is de grondlegger van de Mental Coaching Methodiek. Daarnaast is hij auteur van het boek 'Levend Licht'. De Löhnen methode gaat ervan uit dat je de mensen leert omgaan met een probleem. In feite maakt het niet uit om welk probleem het gaat. Soms geven mensen aan dat het probleem bijvoorbeeld werk gerelateerd is, terwijl eigenlijk de privé relatie niet helemaal bevredigend is. Löhnen zegt hierover 'Ik leer ze omgaan met het werkgerelateerde probleem en laat ze zelf tot de conclusie komen dat dit een schijn probleem was. Maar ze kunnen er nu wel mee omgaan. Zeg tegen jezelf, kom maar op met het leven, ik ben er klaar voor.'

Advaida Mental Coaching is door Marion en Theo Wenting opgericht en is gevestigd in een monumentaal pand in Utrecht. Advaida is afgeleid van Advaita, het Sanskriet voor 'zonder dualiteit'. Advaida verzorgt individuele trainingen. Met behulp van een uitgebreid eerste gesprek wordt samen met de cliënt bekeken waar de knelpunten liggen. Het doel en de uitgangspositie van iedere training is dualistisch met als uiteindelijke resultaat een zelfbewustzijn Advaida (niet dualistisch).

Marion Wenting is opgeleid door Frits Löhnen aan het Instituut voor Mental Coaching in Amsterdam. Volgens Wenting zijn juist de donkere maanden en de opkomende feestdagen een periode waarin mensen gevoelig voor negatieve stemmingen zijn. Deze negatieve stemmingen kunnen mensen in hun dagelijkse activiteiten belemmeren. 'Niet nodig', volgens Wenting, 'De mens heeft een enorm incassering vermogen. Maar dat incassering vermogen werkt alleen als je in de werkelijke wereld leeft en niet in een imaginaire wereld. Waarom zou je jezelf zorgen maken terwijl je weet dat je ertegen kunt.'.

Voor meer informatie omtrent dit persbericht kunt u contact opnemen met: Advaida Mental Coaching
Marion Wenting
Telefoon 06-12660045
marion@advaida.com
www.advaida.com