Politie Groningen

Persberichten dinsdag 29 november 2005

provincie Groningen, 29-11-2005 -

Groningen: snelheidscontroles
De politie heeft maandag op een locatie een snelheidscontrole gehouden.
Groningen, Diamantlaan: aantal geregistreerde voertuigen: 734, aantal overtredingen: 27, hoogst gemeten snelheid: 64 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Groningen: jongens met illegaal vuurwerk aangetroffen
De politie heeft maandagmiddag vier jongens uit Groningen, allen 14 jaar, aangehouden voor het afsteken van illegaal vuurwerk. Politieagenten hoorden enkele luide knallen in de omgeving van het Noorderplantsoen. Het viertal werd even later op de Leliesingel aangetroffen. Eén van de jongens bekende direct een strijker te hebben afgestoken. Op dat moment zagen de dienders op de grond nog eens dertien strijkers liggen. Hierop werden alle jongens meegenomen naar het politiebureau. Daar bleek dat alle vier betrokkenheid hebben gehad bij het afsteken van het illegale vuurwerk. De jonge verdachten zijn doorverwezen naar buro HALT om een alternatieve straf te ondergaan.

Groningen: doorrijder onder invloed
De politie heeft maandagavond in de Merkelbachstraat een 20-jarige man uit Groningen aangehouden voor rijden onder invloed en het verlaten van de plaats van het ongeval. De Stadjer was op de Grevingaheerd tegen een lantaarnpaal gereden. Daar verliet hij de plaats van het ongeval. Politieagenten zagen hem korte tijd later op de Emingaheerd rijden, waarna de 20-jarige er als een haas vandoor ging. De agenten zagen dat de verdachte de auto in de Merkelbachstraat tot stilstand bracht en het op een lopen zette. Hij kon door de dienders na een korte achtervolging worden ingerekend. De Stadjer bleek alcohol te hebben gedronken. Na de ademanalysetest op het politiebureau werd geconstateerd dat hij ruim 1,5 promille in zijn bloed had. De 20-jarige bleek geen rijbewijs te hebben. Ook vermoedt de politie dat de betreffende auto onverzekerd is. Na verhoor mocht de verdachte, met een rijverbod op zak, het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: baldadige mannen ingerekend
De politie heeft maandagnacht op de Grote Markt twee mannen van 19 en 20 jaar, beiden uit Groningen, aangehouden voor baldadigheid. Het duo was bezig met het vernielen van het fiets. Dit werd door getuigen gezien, waarna de politie werd gewaarschuwd. De Stadjers werden even later aangetroffen en meegenomen naar het politiebureau. beiden kregen uiteindelijk een proces-verbaal voor baldadigheid. Ook kregen zij een ontzegging voor de Grote Markt Zuidzijde voor een jaar uitgereikt. Na verhoor mochten zij het politiebureau verlaten.

Er volgen nog meer berichten