Spel-Maker naar de beurs met consumentenspellen

Amstelveense spelmaker brengt eerste drie speltitels in Nürnberg

AMSTELVEEN 29-11-2005 -- Crazy Diamond & Karatino neemt u mee naar het hart van het Braziliaanse regenwoud, en naar de luxe en glamour van de Europese diamanthandel. In Crazy Diamond spelen maximaal zes spelers tegen elkaar om zoveel mogelijk diamanten veilig te stellen. In Karatino worden de diamanten vervolgens bewerkt en verkocht. Twee spellen in één doos, met en over diamanten, op een uniek gepatenteerd dubbelzijdig speelbord. Ook in De Torens van Babylon is er sprake van een bijzonder speelbord, alle 13 delen van het bord hebben meerdere functies en dat is niet eerder vertoond in een bordspel. De speler die als eerste de Citadel en het hart van de prinses verovert, wint het spel.

De innovatieve spellen zijn het resultaat van de samenwerking tussen Spel-Maker, Spezet Productions (o.a. Fame, Color-It) en bordspellenvereniging Tyche. De lancering van de spellen zal half februari plaatsvinden op de speelgoedbeurzen in Nürnberg en Essen.

Spel-Maker is sinds maart 2005 actief op de markt voor bedrijfsspellen en ontwikkelde al spellen voor Coster Diamonds, Philips, Fortis, en andere bedrijven en instellingen. Omdat het bedrijfsproces altijd de basis is voor de spellen, heeft zijn methode een grote toegevoegde waarde. Het succes van de bedrijfsspellen van Spel-Maker heeft uitgever Spezet doen besluiten om de Amstelveense spelmaker Bas Kesting een contract aan te bieden voor het doorontwikkelen van de beste bedrijfsspellen tot consumentenspellen.

Crazy Diamond.

In het hart van het Braziliaanse regenwoud, in het district Minas Gerais, vlakbij het stadje Porto de Minas, hebben avonturiers een diamantmijn ontdekt. Alle spelers staan nu voor de opdracht om zoveel mogelijk diamanten naar het plaatsje Morada Nova de Minas te vervoeren. In Morada Nova staat namelijk het enige bankgebouw met een betrouwbare kluis. Maar de reis is niet zonder gevaar! Met vliegtuigen, jeeps en snelle boten verplaatsen de spelers zich over verschillende smokkelroutes. De spelers kunnen de plaatselijke politie omkopen en zo de controle krijgen over de belangrijke havens en vliegvelden. De plaatselijke politie laat dan niemand meer door zonder toestemming van de 'commandante'.

Karatino.

Karatino is een verbeterde versie van Diamantino, een bedrijfsspel dat onlangs een hoge score heeft gekregen in de spellentest van het blad MT Management Team. Karatino is een spel waarin geluk, strategie en interactie een grote rol spelen. In Karatino staat iedere speler voor de opdracht om 20 ruwe diamanten te bewerken en op het juiste moment te koop aan te bieden. Maar de opslagplaatsen kunnen maar een beperkte voorraad diamanten bevatten, en er zijn andere spelers op de markt die je dwars zitten!

De Torens van Babylon

In de Torens van Babylon strijden maximaal zes kasteelheren om de Citadel van Salladin. De verdedigingstorens van de Citadel worden bemand door de zwarte ridders van de koning, dus eenvoudig is dat niet. Gelukkig zijn er schatkaarten te verdienen die de ridders extra krachten geven. Maar de spelers spelen ook tegen elkaar, dus verdeel je ridders en laat je fort niet onbeschermd achter. Verover het Kasteel en het hart de prinses en wordt gekroond tot de nieuwe Koning van Babylon.