Ingezonden persbericht

Overname bedrijfsactiviteiten Xoldes.nl door buyitdirect.com N.V

HOOFDDORP, 20051129 -- Buyitdirect.com N.V. neemt vanaf heden de bedrijfsactiviteiten van Xoldes.nl over.


Buyitdirect.com, hét adres voor computer hardware en software voor de zakelijke markt, is heden met Xoldes BV overeengekomen dat zij de lopende verkoopactiviteiten van Xoldes overneemt, waarmee buyitdirect.com aan het groeiend aantal zakelijke klanten van Xoldes naast de Xoldes formule het voordeel van schaalgrootte kan bieden.
Xoldes BV, gestart op 1 januari 2003, heeft een enorme groei doorgemaakt als on-line PC-verkooporganisatie. Sterke punten zijn het zoekgemak en de lage prijzen. Volgens de directie is de schaalgrootte echter nog niet op het niveau om noodzakelijke investeringen in gang te zetten. De continuïteit van de onderneming kon daarmee onvoldoende gewaarborgd worden, reden waarom aansluiting is gezocht in de markt.

Door deze overname versterkt buyitdirect.com haar leiderschap verder in het zakelijke deel van de
E-business markt. Met een marktaandeel van maar liefst 1,5% in de servermarkt* kunnen de zakelijke klanten van Xoldes nu ook gebruik maken van deze enorme kennis en ervaring.

Volgens Ernst Graaff, operationeel directeur van buyitdirect.com, is de overname in een sneltreinvaart gerealiseerd. Gezien het feit dat de bedrijfsactiviteiten van Xoldes naadloos aansluiten op de bedrijfsactiviteiten van buyitdirect.com, is de overname niet meer dan een logisch gevolg van de bedrijfsstrategie waarvan strategische overnames deel uitmaken.

Xoldes zal als brand volledig geïntegreerd worden binnen de bedrijfsvoering van buyitdirect.com, inclusief alle content en service-faciliteiten zoals account-management, software-licensing, customerservice en het nieuwe loyalty programma.

Over buyitdirect.com N.V.
Buyitdirect.com N.V. is de oudste E-business site waar sinds 1999 integratie en klantvriendelijkheid centraal staan. Door de directe koppeling met de voorraadsystemen van een groeiend aantal distributeurs op PC gebied, ontstaat een virtueel magazijn van ruim 120.000 computerartikelen van alle grote fabrikanten. Buyitdirect.com richt zich exclusief op de zakelijke markt en opereert zeer sterk in het MKB segment.