1e Nationaal Leiderschap Debat

Leiderschap in Nederland heeft een dieptepunt bereikt

HAARLEMMERMEER, 20051107 -- Op 29 november 2005 debatteren zeven topmanagers tijdens het eerste Nationale Leiderschap Debat. De zeven topmanagers nemen de handschoen op die pregnant in de Nederlandse ring ligt. Nederland lijkt gevangen in een neerwaartse spiraal van negativiteit en ongenoegen. Is gebrek aan leiderschap oorzaak van de ondermaatse economische prestaties? Tijdens het openbare debat worden nieuwe wegen gebaand. Waar gaat het om en hoe kan Nederland weer een vooraanstaande rol gaan spelen in Europa? Welke opdracht heeft het publiek voor de topmanagers?


Leiderschap in Nederland moet op een hoger plan. Uit een onderzoek blijkt dat een meerderheid van de Nederlandse bevolking geen hoge dunk heeft van managers en bestuurders. Het is niet verwonderlijk dat Nederland daalt op internationale ranglijsten. Ondanks de hoge welvaart is de gemiddelde Nederlander er niet gelukkiger op geworden. We zijn op de verkeerde weg; wijsvingermanagement maakt Nederland kapot.

Het antwoord is leiderschap nemen en doen.
* Paul Ansems, voorzitter Raad van Bestuur 't Lange Land Ziekenhuis,
* Henk Bremer, VP Competence & Leadership Development, CapGemini Northern Europe and Asia Pacific
* Arthur van Dijk, wethouder EZ gemeente Haarlemmermeer
* Willem Hollander, voorzitter Nederland Centrum van Directeuren en Commissarissen,
* Marlies Martens, divisiedirecteur De Nederlandsche Bank,
* Cor Mouwen, directeur Leiderschap Academie en 
* Jenny Thunnissen, Directeur-generaal Belastingdienst 

nemen de handschoen op.

Onder de gepassioneerde leiding van Tom Kok, gaan zij in een openbaar debat wegen banen uit deze impasse. Aan het einde van het debat zal een antwoord worden gegeven op de vraag "Wat zijn de essenties; hoe dragen we deze verder uit?".

Na het einde van dit eerste Nationaal Leiderschap Debat zal het gecreëerde gedachtegoed in de praktijk worden gebracht. Concrete acties die van leiders verwacht mogen worden. Het Nationaal Leiderschap Debat is opgezet als een jaarlijks terugkerende gebeurtenis. De gesignaleerde problematiek is te ernstig om het bij een eenmalig debat te laten. Zo kan Nederland werken aan een nieuwe gouden eeuw.

Het Nationaal Leiderschap Debat 2005 wordt gehouden op 29 november 2005 in Showkas De Arendshoeve te Aalsmeerderbrug. Het debat loopt van 16:30 uur tot 17:45 uur. Daarna is er tot 19:00 uur een netwerkborrel / petit-diner. Het debat wordt mogelijk gemaakt door Leiderschap Academie in samenwerking met de gemeente Haarlemmermeer.

Meer informatie kunt u vinden op www.nationaalleiderschapdebat.nl Via deze website kunt u zich inschrijven voor deelname aan het debat. U kunt ook telefonisch contact opnemen met Cor Mouwen, directeur Leiderschap Academie op 06-5329 6099; of een mail sturen aan Cor.Mouwen@LeiderschapAcademie.nl

Hoofddorp, 7 november 2005