Uitnodiging voor de pers

Productschap tuinbouw

Topbestuurders van overheid en bedrijfsleven presenteren duurzaam energiebeleid van de glastuinbouw

Graag nodigen wij u uit voor een persconferentie op:

Datum : Woensdag 30 november 2005
Tijd : 10.45 tot 11.30 uur
Locatie : Productschap Tuinbouw, Louis Pasteurlaan 6, Zoetermeer

De glastuinbouw heeft als doel dat in 2020 in nieuw te bouwen kassen vrijwel energieneutraal geteeld kan worden. De tuinders in de glastuinbouw staan achter dit streven en vragen ondersteuning van de overheid om deze omschakeling naar duurzaam produceren mogelijk te maken. In deze tijd met hoge energieprijzen wil de sector het innovatietempo versnellen.

Onder de naam programma Kas als Energiebron wordt een impuls gegeven aan tal van oplossingen voor duurzaam energiegebruik. Hierbij zijn voorlopig vijf richtingen bepaald. Dat zijn zonne-energie, aardwarmte, biobrandstof, energiearme rassen en licht. Op 30 november komt het Transitiecollege bij elkaar om het plan voor 2006 te bespreken. Het Transitiecollege opereert als een Raad van Commissarissen en bestaat uit topbestuurders van de ministeries VROM, EZ en LNV en Universiteit Wageningen en bestuurders van het Productschap Tuinbouw (PT) en het tuinbouwbedrijfsleven. Na afloop van de vergadering presenteert het Transitiecollege het jaarplan 2006 aan de pers.

Het tuinbouwbedrijfsleven, Productschap Tuinbouw en het ministerie van LNV zijn initiatiefnemers, trekkers en financiers van het programma Kas als Energiebron. Op de persconferentie zullen Jaap van der Veen (PT), Frans Hoogervorst (Glaskracht Nederland) en een directeur-generaal van één van de departementen de plannen toelichten.

Informatie en aanmelding
Voor meer informatie en aanmelding neemt u contact op met Arie van Woerden (Productschap Tuinbouw), telefoonnummer 079 - 347 06 51 of e-mail a.vanwoerden@tuinbouw.nl.