Eigen haard

Mededeling voor de pers
Reactie Eigen Haard op uitreiking Zwarte Bokaal

AMSTERDAM, 30 NOVEMBER 2005 - Woningcorporatie Eigen Haard uit de regio Amsterdam heeft vandaag de Zwarte Bokaal ontvangen van De Woonbond. De bond heeft Eigen Haard verkozen op basis van vier klachten over de organisatie. Dit jaar lette de bond onder meer op de zeggenschap van huurders en de invloed die zij kunnen uitoefenen op het beleid van de verhuurder. Die communicatie kan volgens de bond beter.

Eigen Haard is geschrokken van het oordeel hierover van de Woonbond. Eigen Haard concludeert dat de organisatie er in incidentele gevallen onvoldoende in slaagt om keuzes aan alle huurders uit te leggen. Alle zaken die in het rapport aan de orde komen, kunnen worden uitgelegd en verklaard. Deze onfortuinlijke uitverkiezing is voor Eigen Haard aanleiding om aan de communicatie met huurders nog meer aandacht te besteden.

Wij zijn overigens blij dat Alert, de vereniging van onze huurders, in het juryrapport meldt dat de uitverkiezing te ver gaat; ondanks dat er soms zakelijke verschillen van mening bestaan.