Stad Utrecht, 09.35 uur

Utrecht 30-11-2005 - Nieuwsberichten districten Stad Utrecht

Snorfietsster gewond

UTRECHT Op dinsdag 29 november raakte een snorfietsster gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 07.45 uur reed een 60-jarige automobilist uit Mijdrecht over de Moldaudreef, komende uit de richting van de Moezeldreef. Op het kruispunt met de Wolgadreef sloeg hij rechtsaf, maar liet daarbij een rechtdoor naast hem rijdende 53-jarige snorfietsster uit Utrecht niet voorgaan, met een aanrijding tot gevolg.

De vrouw botste tegen de zijkant van de auto en kwam ten val. Zij werd met een hoofdwond en vermoedelijk gekneusde ribben per ambulance naar het UMC gebracht.

Agressieve klant

UTRECHT Op dinsdag 29 november werd een vernielzuchtige verdachte aangehouden.

Rond 19.45 uur gedroegen enkele kennelijk dronken mannen zich vervelend in een winkel aan het Gildenkwartier. Op het verzoek van de beveiliging verlieten de mannen de winkel, maar daarbij vond één van hen het kennelijk nodig een toegangshekje van de winkel te vernielen. De beveiliging wilde hem aanhouden, maar dat lukte niet.

Door cameratoezicht werd de groep gevolgd en zij gingen een horecagelegenheid binnen. Door politiemensen werden de vernielzuchtige man, een 43-jarige man uit Meteren, en een ander lid van het groepje, een 28-jarige man uit Nieuwegein, aangehouden. Bij nader onderzoek bleek dat de Nieuwegeiner niets had misdaan en hij werd heengezonden. Tegen de man uit Meteren is proces-verbaal voor vernieling opgemaakt.

Behulpzaam

UTRECHT Op dinsdag 29 november kreeg een winkeldief hulp van een bekende. De hulp werd aangehouden.

Rond 17.30 uur werd een 43-jarige man uit Utrecht bij een winkel aan de Vondellaan betrapt bij de diefstal van enkele kaarsen. Hij werd aangehouden en overgedragen aan de politie. Toen politiemensen bij de winkel stonden, kwam een vrouw aanfietsen. Zij verkeerde overduidelijk zwaar onder invloed van alcohol en bood aan de door de verdachte gestolen kaarsen te betalen.

Toen de vrouw naar haar personalia werd gevraagd, kon zij zich niet legitimeren. Zij gaf een naam op, maar bij controle bleek die vals te zijn. Daarop werd de vrouw, 28- jaar oud en afkomstig uit Utrecht, aangehouden voor het opgeven van een valse naam. Daar kreeg zij een proces-verbaal voor. In het politiebureau bleek zij tevens gesignaleerd te staan voor drie vonnissen: enkele honderden euros boete en twaalf dagen gevangenisstraf. Zij werd ingesloten.

Man valt in bouwput

UTRECHT Op dinsdag 29 november raakte een bouwvakker gewond bij een ongeval.

Rond 10.10 uur was een 36-jarige bouwvakker uit Oss beton aan het vlechten op een bouwterrein aan de Pythagoraslaan. De bestuurder van een shovel had een betonnen blok in zijn laadbak, maar deze rolde de shacht in waar de Ossenaar aan het werk was. Hij werd op zijn hoofd en voet door het betonblok geraakt en viel in de schacht.

Daar aanvankelijk onduidelijk was hoe de man uit de schacht kon worden gehaald en gezien zijn letsel werd de komst van de brandweer en traumahelikopter verzocht. Het lukte echter hem met behulp van een hijskraan en een brancard uit zijn benarde positie te bevrijden, waarna de komst van de traumahelikopter niet meer nodig was.

Het slachtoffer is met hoofd- en voetletsel en mogelijke botbreuken per ambulance naar het UMC gebracht en is daar opgenomen.

Autokraker gepakt met lokauto

UTRECHT Op dinsdag 29 november is met behulp van een lokauto een autokraker op heterdaad betrapt en aangehouden.

Rond 17.30 uur stond een lokauto van de politie geparkeerd op de Verlengde Houtrakgracht. Door twee verdachten werd in de auto ingebroken en de loklaptop (een defect exemplaar) werd gestolen, waarna het tweetal er direct op de fiets vandoor ging. Bij de achtervolging liet één van de verdachten zijn fiets achter en ging te voet verder. Met behulp van een politiehond werd hij aangehouden. Hij liep daarbij enkele beten op. De verdachte, een 19-jarige man uit De Meern, werd in het politiebureau ingesloten. Daar werd hij door een arts onderzocht en kreeg twee injecties. Tegen de Meernaar wordt proces-verbaal opgemaakt. Zijn medeverdachte wist te ontkomen. Naar hem wordt een onderzoek ingesteld.

Truc mislukt

UTRECHT Op dinsdag 29 november dacht een verdachte met een slinkse truc goedkoop aan een dure fototoestel te komen.

Rond 14.00 uur rekende een klant bij een winkel aan het Gildenkwartier voor bijna dertig euro een huishoudelijk apparaat bij de kassa af. Toen hij echter door een beveiligingspoortje liep, ging het alarm af. De man werd door de beveiliging staande gehouden. Bij controle bleek dat hij in de verpakking van het huishoudelijke apparaat een fototoestel van bijna 900,- had verstopt. De verdachte, een 18-jarige man uit Weert, werd aangehouden en even later aan de politie overgedragen.

Bij zijn verhoor bekende de verdachte de diefstal. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Fietsverlichting

UTRECHT Op dinsdag 29 november heeft de politie van 07.20 uur tot 07.50 uur op de Amsterdamsestraatweg een fietsverlichtingscontrole gehouden. 22 Fietsers hadden hun verlichting niet in orde en werden bekeurd.

Snelheidscontroles

UTRECHT De politie heeft op dinsdag 29 november op meerdere plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Van 09.45 uur tot 11.45 uur werd op de Draaiweg gecontroleerd. Van de 1100 gecontroleerde voertuigen, reden er 35 sneller dan de toegestane 50 km/u. De bestuurder met de meeste haast reed 74 km/u.

Op de Venuslaan werd van 14.00 uur tot 16.00 uur gecontroleerd. Hier passeerden 885 voertuigen de radarpost en reden er 117 sneller dan de toegestane 50 km/u. De topper was 75 km/u.

Bij de controle van 14.45 uur tot 16.45 uur op de Gansstraat werd de snelheid van 1070 voertuigen vastgesteld. 71 Bestuurders reden sneller dan de toegestane 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 70 km/u.