Politie Midden- en West Brabant

Hardrijders raken rijbewijs kwijt

BREDA, 30 november 2005

Tijdens zijn surveillance op een onopvallende motor, heeft een agent van het Verkeershandhavingsteam van de Politie Midden en West Brabant op dinsdag 29 november 2 hardrijdende automobilisten betrapt. De twee reden zo hard dat ze meteen hun rijbewijs mochten inleveren.

De eerste hardrijder werd gesnapt op de A16. Dinsdagnamiddag zag de agent daar een 29-jarige inwoner uit s-Hertogenbosch met een snelheid van 156 km/uur uit de richting Dordrecht rijden. Ter plaatse is de toegestane maximum snelheid 100 km/uur. Vervolgens reed hij via knooppunt Zonzeel de A59 op richting Waalwijk. Daarbij kwam de Bosschenaar tot 146 km/uur waar 120 km is toegestaan. Ter hoogte van afrit Terheijden hield hij onvoldoende afstand doordat de onderlinge afstand tot zijn voorganger ongeveer 3 meter bedroeg bij een snelheid van ongeveer 130 km/uur.
Er wordt tegen de bestuurder proces-verbaal opgemaakt voor de snelheidsovertredingen en voor het onvoldoende afstand houden (bumperkleven). De Officier van Justitie beslist wat er met het ingenomen rijbewijs gebeurt.

Dinsdagavond kort voor 20.00 uur zag de motorrijder op de A16 ter hoogte van knooppunt Princeville een 48-jarige inwoner uit Capelle a/d IJssel met een snelheid van 156 km/uur rijden terwijl ter plaatse de maximum snelheid 90 km/uur bedraagt. Ook deze bestuurder mag een forse boete voor de snelheidsovertreding tegemoetzien, terwijl ook hij moet afwachten hoe de Officier van Justitie over zijn ingenomen rijbewijs beslist..

Het Verkeershandhavingsteam zet geregeld de niet herkenbare politiemotor in om daarmee agressieve weggebruikers aan te kunnen pakken. Klevers, wegpiraten, rechts en links inhalende weggebruikers en forse snelheidsovertreders lopen nu een forse kans dat ze gepakt worden en hun rijbewijs meteen mogen inleveren.

Auteur: Jan Clarijs