Gemeente Beuningen


Speeltuinen

Grote inspectie speelterreinen 2005
Maandelijks worden de speeltoestellen binnen de gemeente geïnspecteerd. Eén keer per jaar wordt zo´n inspectie uitvoeriger uitgevoerd en deze inspectie heet daarom de grote inspectie. Tijdens de grote inspectie zijn alle speelterreinen bekeken. In totaal gaat het om 98 terreinen. Er zitten grote verschillen tussen de terreinen. Het kan gaan om speelplekken met speeltoestellen maar ook om plekken waar bijvoorbeeld alleen een basketbalpaal staat. Alle attributen op de speelterreinen zijn geïnspecteerd waarbij is gekeken of de speeltoestellen aan de veiligheidsnormen voldoen. Kleine reparaties zijn direct uitgevoerd. Hierbij kunt u denken aan het vastdraaien van schroeven en bouten. Grotere reparaties zijn later uitgevoerd. Zo was er bijvoorbeeld een gat ontstaan in de glijbaan van de Th. van Heereveldstraat te Weurt wat niet ter plekke gerepareerd kon worden.
Echt gevaarlijke situaties zijn tijdens de inspectie niet geconstateerd. Wel was een poot van het duikelrek aan de Voet (op plek waar deze overgaat in de Mijl) sterk verrot. Dit toestel is daarom direct weggenomen. Het speeltoestel aan de Galbasingel was ook slecht maar is inmiddels gerepareerd.
Het duikelrek aan de Pinksterbloemstaat stond er verloren bij en is daarom verwijderd. Op de speeltuin aan de Uilenburg te Ewijk is een gebruikt speeltoestel, wat nog over was, geplaatst.

De werkzaamheden die voortvloeiden uit de grote inspectie zijn inmiddels allemaal uitgevoerd. De maandelijkse inspecties gaan in het winterseizoen gewoon door. Geconstateerde onvolkomenheden worden zo snel mogelijk opgelost.

Speeltuin Speeltuin 2
Uitvoering speelruimteplan
Naast het onderhoudswerk aan de speelterreinen, wordt gewerkt aan de uitvoering van het Speelruimteplan. Dit is in 2003 gestart. Dit plan wordt wijkgericht uitgevoerd. Afgelopen jaar is gewerkt in de Duivenkamp, Tinnegieter, Vitelliuslaan en Ewijk (oudere gedeelte). De speeltoestellen zijn reeds geplaatst maar op sommige plekken moeten de plantsoenen nog ingeplant worden.
Voor de wijken Viermorgen, De Balmerd, Blankenburg en Aalsterveld zijn de ontwerpen getoond tijdens twee inloopmiddagen. Enkele ontwerpen zijn aangepast. Binnenkort krijgen de bewoners van deze wijken een brief, met daarin vermeld wat de aanpassingen zijn. Als alles volgens planning gaat verlopen kunnen de kinderen in de zomer van 2006 in de nieuwe speeltuinen spelen.

Vragen
Heeft u vragen over dit artikel, over het speelruimtebeleid of over een specifiek speelterrein neem dan contact met ons op. Dit kan met een wijkcoördinator via de gemeentelijk servicelijn 024-6780876.

Maandelijks worden de speeltoestellen geïnspecteerd. Vervolgens worden gebreken opgelost. Mocht u zelf iets zien wat volgens u niet goed is, meldt dit dan bij de gemeente (gemeentelijke servicelijn 024-6780876). Dit alles draagt er aan bij dat kinderen met plezier en veilig buiten kunnen spelen.