Gemeente Amsterdam

Geld voor extra zalen Ketelhuis en Rialto

30 november 2005
---
Jaap Nieuwenhuis

Het Ketelhuis en Rialto krijgen extra geld van de gemeente Amsterdam voor de uitbreiding van het aantal zalen. Het Ketelhuis krijgt EUR 150.000 om tot drie zalen te kunnen uitbreiden. De Stichting Filmhuis Rialto krijgt EUR 200.000 voor de uitbreiding met één zaal. Dit heeft het college van B&W op dinsdag 29 november besloten.

Cultuurwethouder Hannah Belliot: "De uitbreiding van het Ketelhuis is goed voor de culturele invulling van het Westergasfabriek-terrein. Op dit terrein zitten veel verschillende creatieve bedrijven en het terrein ontwikkelt zich nog steeds. Het Ketelhuis past daar perfect tussen en kan na haar uitbreiding nog meer mensen trekken. Rialto vertoont al jaren kunstfilms die niet in andere zalen te zien zijn. Het is belangrijk dat deze films vertoond kunnen worden. Met deze subsidie kan er nog een zaal worden bijgebouwd, waardoor nog meer mensen van deze films kunnen genieten."

Het Ketelhuis en Rialto spelen een belangrijke rol in de filmvertoning. Het Ketelhuis op het terrein van de Nederlandse film, Rialto op dat van de kunstfilm. Er is nog steeds een tekort aan filmdoeken in Amsterdam. Met de extra bijdrage kunnen deze filmhuizen verder met hun uitbreiding. De subsidies komen uit het Investeringsfonds, een fonds dat speciaal is opgezet voor investeringen in cultuurgebouwen.

Jaap Nieuwenhuis 552 2056