Ingezonden persbericht

30/11: 8e Van der Wielenlezing met Hans Dijkstal

Een optimistisch lezing in tijden van onzekerheid en verwarring

DRIEBERGEN, 20051019 -- De Stichting van der Wielenlezing organiseert in samenwerking met de landelijke opleidingsorganisatie Stavoor, de jaarlijkse Van der Wielenlezing onder de titel: 'Samenleven in de 21ste eeuw: komt het ooit nog goed?' Gastspreker is Hans Dijkstal, voormalig fractievoorzitter VVD en vice-premier, lid commissie PaVEM en voorzitter Nederlands Fonds voor de Film. De lezing vindt plaats op 30 november 2005 in het Posthuis Theater in Heerenveen.


De Van der Wielenlezing wordt georganiseerd ter ere van Jarig van der Wielen (1880 - 1950) en zijn neef dr. Henk van der Wielen (1903 - 1990). Zij waren begin vorige eeuw de grondleggers van Allardsoog (één van de rechtsvoorgangers van opleidingsorganisatie Stavoor) en daarna van het volkshogeschoolwerk in Nederland. De lezing is bedoeld om een bijdrage te leveren aan het publieke debat over actuele maatschappelijke ontwikkelingen en werd reeds zeven maal eerder georganiseerd met sprekers als Pim Fortuyn, Rob Oudkerk en Lodewijk de Waal.

De lezing van Hans Dijkstal wordt gevolgd door een rondetafelgesprek met enkele vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties en bestuurders o.l.v. Klaas Jansma, journalist en discussieleider.




Stavoor