Gemeente Amersfoort

PERSBERICHT/PERSUITNODIGING

Hooglanderveen, 21 november 2005

Nummer: 35

Prijs voor bedenker van naam voor Natuurboerderij

AMERSFOORT - Tijdens een feestelijke bijeenkomst op woensdag 30 november zal wethouder Gerda Eerdmans de naam bekend maken van de toekomstige natuurboerderij Vathorst en de bedenkster van de naam een prijs overhandigen. De bijeenkomst begint om 13.00 uur in het i-centrum Vathorst aan de Duisterweg 6a. Belangstellenden zijn hartelijk welkom.

Op de duurzaamheidsdag die op 17 september jl. in Vathorst gehouden werd, presenteerde wethouder Gerda Eerdmans de plannen van de natuurboerderij en lanceerde eveneens de prijsvraag om een passende naam voor de natuurboerderij te vinden. De oproep leverde maar liefst 59 inzendingen op. Een jury, samengesteld uit de voorzitter van de Bewonersvereniging Vathorst: Aizo Krikke; de voorzitter van de stichting Vi Va Vathorst, Klaas Veenbaas; het hoofd van het Centrum voor Natuur en Milieu Educatie, Theo Hotke; de zorgmanager dagbesteding van Amerpoort Asvz, Remke Schaap, en de procesmanager van het Brinkcluster van Ontwikkelingsbedrijf Vathorst, Joyce Besseling, beoordeelden de ingezonden namen aan de hand van drie criteria: de naam moet aansprekend zijn (goed in het gehoor liggen, herkenbaar en goed te onthouden), heeft te maken met het gebied/het omringende landschap en/of geeft iets weer van de unieke opzet.

Het programma van de bijeenkomst:
13.00 uur: welkom
13.05 uur: onthulling naam natuurboerderij met verrassende act en uitreiking prijs 13.25 uur: belangrijk nieuws voor de toekomst
14.45 uur: afsluiting

Leerlingen van de basisscholen van De Brink hebben een prominente rol bij de onthulling van de naam van de natuurboerderij. Voor iedere aanwezige is er bij vertrek een smakelijke attentie.