Ingezonden persbericht


Persbericht

Enschede, 2 december 2005

Fusie Livio met Neijenborch

Op 21 november 2005 is de fusie tussen Livio en Neijenborch officieel bekrachtigd. Vanaf dit moment zullen de ruim 800 medewerkers en 500 vrijwilligers van Neijenborch hun werk op het gebied van wonen-met-zorg doen vanuit Livio. Formeel heet Neijenborch vanaf nu Livio Wonen-met-zorg, Haaksbergen/Berkelland, kortweg Livio.

Hiermee zet Livio een volgende stap in de concernvorming die zij in 2004 heeft ingezet met de fusie tussen Thuiszorg Enschede-Haaksbergen en "Breeder veld". Livio beoogt met deze fusie in staat te zijn haar idealen op het gebied van zorg, wonen en gezondheid nog beter te kunnen realiseren, waarbij de schaalvergroting niet mag leiden tot een grotere afstand naar haar klanten. In tegendeel. Voor Livio is de uitdaging de zorg zo dicht mogelijk bij de klant te brengen. Wonen waar je wilt met de zorg die je nodig hebt.

Livio richt zich in Haaksbergen en Berkelland op wonen-met-zorg (woon-zorgcentra en verpleeghuizen). Daarnaast was Livio in Haaksbergen voorheen al actief op het gebied van zorg-aan-huis. Beide activiteiten zullen vanaf dit moment optimaal geïntegreerd plaats kunnen vinden. Met die integratie gaat de organisatie vanaf dit moment aan de slag. In Berkelland (met name in Eibergen en Neede) zal Livio haar zorgvisie verder gestalte gaan geven met de aldaar werkende thuiszorgorganisatie Sensire - De Slinge.

Bij de start van de fusie bestaat de Raad van Bestuur uit vier leden, welke op termijn wordt teruggebracht tot twee. Deze bestaat thans uit de heren Mr H.A. Arnoldy (voorzitter), A. Grevink RA, G.G.J. van Kessel en P.S.L. Molema. Voor de nieuwe organisatie is er ook één Raad van Toezicht, samengesteld uit de toezichthouders van de beide fusiepartners.

Afgelopen week zijn de medewerkers en vrijwilligers van Neijenborch in bijeenkomsten op de hoogte gesteld van het 'hoe, wat en waarom' van deze fusie. De fusie zal voor de medewerkers geen gedwongen ontslagen ten gevolg hebben. Alle klanten zijn persoonlijk geïnformeerd over dit traject. Voor de klanten brengt de fusie, naast meer continuïteitswaarborging, de mogelijkheid om van een uitgebreidere dienstverlening gebruik te kunnen maken.

Met ruim 4.700 medewerkers en vrijwilligers hoort Livio tot de grootste aanbieder van zorggerelateerde producten en diensten in de regio Twente. Zij is ervan overtuigd dat concernvorming noodzakelijk is om haar klanten ook op langere termijn, op maat te voorzien van moderne producten en diensten op het gebied van zorg, wonen en gezondheid.


---

Voor nadere informatie:
De heer Mr H. Arnoldy (voorzitter Raad van Bestuur Livio) Te bereiken via nummer (053) 484 44 61

Livio ( Postbus 448 ( 7500 AK ( Enschede


---- --