Ingezonden persbericht


Maastricht, 30 november 2005

Open brief aan het bestuur, fractie en leden van het CDA Maastricht,

Met het oog op de komende gemeenteraadsverkiezingen zijn alle partijen inmiddels volop bezig met de voorbereidingen. Hier maakt profilering als partij, fractie en/of kandidaat onderdeel van uit.

De wijze waarop de profilering inhoud is gegeven op uw website cdaraadsleden-maastricht.nl geeft aanleiding u aan te spreken op het oncorrect politiek gedrag van een CDA gemeenteraadslid.

Wij stellen vast -en mogelijk ook andere die inmiddels bedoelde site hebben bezocht- dat:
. schriftelijke vragen ex art.37 van het Reglement van Orde inzake het speeltuinbeleid, het centrummanagement, de jongerenvoorziening, Xonar, de WVG aanpassingen en de Jan Baptistschool;
. interpellaties, notulen, publicaties, standpunten, discussiebijdragen en een ingediende motie van en door Stadsbelangen Mestreech; worden gebruikt voor persoonlijke profilering.

Wij zijn van mening dat het niet correct is documenten van of publicaties over Stadsbelangen Mestreech te gebruiken bij de hoofdstukken "Dit doen wij -Algemeen en Artikel 37 vragen" voor persoonlijke profilering. Daarnaast ontstaat door deze wijze van profilering op uw website -bewust of onbewust- de indruk dat Stadsbelangen Mestreech onderdeel zou zijn van het CDA. Hiermee worden de kiezers van Maastricht ten onrechte op het verkeerde been gezet. Dit zien wij als een vorm van kiezersbedrog!

Wij willen benadrukken dat Stadsbelangen Mestreech een onafhankelijke lokale partij is en géén enkele binding heeft met welke landelijke politieke partij dan ook.

Wij verzoeken u met klem bedoelde documenten te verwijderen uit de profilering.

Hoogachtend,

Namens Stadsbelangen Mestreech,
C.Royen J. Steijns T.Meese G.Thelosen H.Close

John Steijns
Stadsbelangen Mestreech
043-3617496

---- --