Politie Zuid-Holland-Zuid

4/12 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

04-12-2005 - Nieuwsberichten district II

HUISELIJK GEWELD
SLIEDRECHT Een 51-jarige man uit Wijk en Aalburg is op 3 december op het politiebureau aan de Rijnstraat aangehouden. Hij meldde zich daar vrijwillig. Hij wordt ervan verdacht zijn ex-echtgenote, een 46-jarige vrouw uit Bleskensgraaf, een aantal keren mishandeld te hebben. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan. De man zou zijn ex regelmatig hebben geslagen en huisraad hebben vernield, ook in de periode dat zij nog getrouwd waren. De Officier van Justitie gaf toestemming voor aanhouding buiten heterdaad. De verdachte is in verzekering gesteld.

MANNEN BEDREIGD
ALBLASSERDAM Een 23-jarige man uit Alblasserdam is op 2 december op de Dam aangehouden. Hij zou eerder die avond een 19-jarige automobilist uit Oud-Alblas en zijn 18 jaar oude medepassagier uit Oud-Alblas hebben bedreigd. De slachtoffers reden samen in één auto toen een automobilist bij de verkeerslichten op de Grote Beer een op een vuurwapen gelijkend voorwerp op hen richtte. De slachtoffers hoorden een knal en schrokken enorm. Aan de bedreiging ging minutenlang verkeerspesten door de 23-jarige vooraf: gevaarlijk inhalen en onverwacht remmen. De verdachte reed direct na de bedreiging weg. Kort daarna werd 112 gebeld waarna de politie arriveerde. De agenten vonden aan de hand van een signalement de verdachte in een horecagelegenheid aan de Dam en hielden hem direct aan. Bij hem werd geen wapen aangetroffen. Hij is in verzekering gesteld en de politie zet het onderzoek voort.

MET BLAUW ZWAAILICHT INDRUK MAKEN
GORINCHEM Een 18-jarige automobilist uit Geldermalsen is op 2 december op de Spijksedijk aangehouden. Hij reed op de nieuwe Hoven in een normale personenauto met een in werking zijnd blauw zwaailicht op zijn dak. De man verklaarde hiermee indruk te willen maken op de meisje dat daar in de buurt woont. De agenten die dit zagen, waren in ieder geval onder de indruk en zetten de achtervolging in. Op de Spijksedijk wisten ze de man te stoppen. Hij verklaarde het zwaailicht in een speciaalzaak te hebben gekocht. Hij heeft er afstand van gedaan en is na verhoor in vrijheid gesteld.

ALCOHOL
GORINCHEM Een 23-jarige automobilist uit Goricnhem is op 2 december op de nieuwe Wolpherensedijk aangehouden. Hij had teveel op en kreeg een rijverbod van twee uren.
ALBLASSERDAM Een 26-jarige automobilist uit Kinderdijk is op 3 december aangehouden. Bij het zien van de politieauto op de Van Hogendorpweg reed hij er met hoge snelheid vandoor. Op de Rietgors kon hij uiteindelijk aan de kant worden gezet. Hij kreeg een rijverbod van vijf uren.
PAPENDRECHT Een 20-jarige automobilist uit Amsterdam is op 3 december op de Meent aangehouden. Hij had zoveel op dat hij een rijverbod kreeg van zeven uur. Zijn rijbewijs is in beslaggenomen.

GETUIGEN GEZOCHT VAN BIJNA-AANRIJDING
HARDINXVELD-GIESSENDAM Een 27-jarige automobiliste uit Boven-Hardinxveld is op 2 december aan zware verwondingen of erger ontsnapt op de autosnelweg A15. De vrouw reed rond 16.40 uur op de A15 van Gorinchem richting Hardinxveld toen ze bij hectometerpaal 90.8 werd gesneden door (vermoedelijk) een bestelbusje. De vrouw reed op dat moment op de linkerrijstrook om een vrachtwagen op de rechter rijstrook vóór haar in te halen. Rechts naast de vrouw reed het busje dat haar inhaalde en haar vervolgens sneed door zich op de linker rijbaan vóór de vrouw te wurmen. De vrouw moest hard remmen, raakte in een slip, verloor de macht over het stuur en kwam achterstevoren op de rechter vluchtstrook terecht. Door een wonder werden geen andere voertuigen geraakt en liep de vrouw slechts nekklachten en hoofdpijn op. De bestuurder van de snijdende auto reed door. Ook de auto van het slachtoffer liep relatief geringe schade op.
De politie is op zoek naar de bestuurder van het busje en zoekt getuigen van deze bijna-aanrijding. Ze vraagt de bestuurder en getuigen zich te melden. Men kan tijdens kantooruren bellen naar 0900-8844 (lokaal tarief) en vragen naar de politie in Hardinxveld-Giessendam.

MAN AANGEHOUDEN
HARDINXVELD-GIESSENDAM Een 23-jarige man uit Nevers (Frankrijk) is op 2 december op een parkeerplaats bij de autosnelweg A15 ter hoogte van Hardinxveld-Giessendam aangehouden. Hij lag in zijn auto te slapen en had een 11 cm lang (en dus verboden) mes en vier zakjes marihuana bij zich. De man heeft alles moeten inleveren en kreeg een boete van 100 euro, waarna hij in vrijheid is gesteld.

WONINGINBRAAK
LEXMOND Bij een woning aan de Berkenlaan is tussen 2 en 3 december ingebroken. De inbreker(s) forceerde(n) een raam en beschadigden een kozijn. Doordat de woning grotendeels leeg stond, hadden de inbrekers geen buit. De Technische Recherche doet sporenonderzoek.

VERNIELINGEN
ALBLASSERDAM De Politie Zuid-Holland-Zuid heeft in de nacht van 3 op 4 december elf jongens/mannen aangehouden, in leeftijd variërend van 16 tot 21 jaar. Acht van hen komen uit Alblasserdam, de overigen uit Utrecht, Papendrecht en Dordrecht. De politie kreeg de melding dat de groep zich schuldig zou maken aan vernielingen op de West Kinderdijk. Op deze straat waren daadwerkelijk een bord van de gemeente Kinderdijk (Welkom in Kinderdijk), diverse bloempotten en een buitenspiegel van een personenauto vernield. Ook was een mobiel toilet omgegooid. Alle verdachten zijn voor de nacht ingesloten en worden verhoord. SLIEDRECHT Een 18-jarige man uit Sliedrecht is op 4 december in een discotheek aan het Doctor Langeveldplein aangehouden. Een getuige had gezien dat hij een toiletruimte een condoomautomaat van de muur had geschopt. Die raakte beschadigd, evenals de muur waaraan deze bevestigd was. De man was dronken en mocht in de cel ontnuchteren. GORINCHEM Een 25-jarige Gorkummer is op 4 december aangehouden, nadat hij een winkelruit aan de Langendijk vernielde. De man had daar ruzie gekregen met een groepje jongeren, maar werd door een kennis van hem ervan weerhouden met dat groepje in gesprek te gaan. Naar eigen zeggen sloeg hij uit frustratie dan maar een winkelruit kapot. Hij is na verhoor in vrijheid gesteld.