2e persbericht van zondag 4 december 2005

Eindhoven 04-12-2005 - Berichten uit de regio

Geldrop: Politie zoekt getuigen ongeval A67

De Gezamenlijke Recherche die onderzoek doet naar de toedracht van het ongeval op de A67 afgelopen nacht ( zie persbericht 4 december nr. 1) is op zoek naar getuigen die rond 03.00 uur afgelopen nacht bijzonderheden hebben opgemerkt op of nabij het viaduct dat ligt tussen de Bosrand en de Strabrechtseheideweg. Dit is het eerste viaduct komende vanuit Eindhoven na de oprit Geldrop. Het slachtoffer is daar door één en mogelijk door meerdere autos geraakt. Zij overleed ter plaatse. Vooral getuigen die het slachtoffer nog in leven gezien hebben rond die tijd worden verzocht contact op te nemen met de Gezamenlijke Recherche Valkenswaard tel 0900 8844.

Eindhoven: Vrouw beroofd

Zaterdagavond rond 19.15 uur is op de Boutenslaan een vrouw van achttien jaar oud uit Eindhoven beroofd van haar telefoon en twee tassen. Het slachtoffer werd ter hoogte van het fietstunneltje van haar fiets geduwd. Een man rukte haar gsm uit haar handen. Daarna pakte hij twee tassen die het slachtoffer bij zich had af. Het slachtoffer kreeg daarbij enkele klappen tegen haar gezicht. De dader is een man van ongeveer 1.70 tot 1.75 meter groot. Hij is tussen de twintig en dertig jaar oud. Hij had een klein rond gezicht, donkere zwarte sluike haren. Hij had een stevig postuur en een buikje. De dader droeg een korte donkere jas. De dader is er op een fiets vandoor gegaan.

Eindhoven: Drie personen opgepakt na gewelddadige beroving

De politie heeft zondag rond 4.00 uur op de Groenewoudseweg twee jongens van zestien jaar oud uit Eindhoven aangehouden. Rond 5.30 uur werd op het politiebureau aan de Mathildelaan een derde verdachte, een 21-jarige Eindhovenaar, aangehouden. De drie behoorden bij een groep van vier die rond 3.45 uur een 22-jarige man uit Weert hadden beroofd van zijn geld. Het slachtoffer fietste met een vriend naar huis. Op de Kruisstraat ter hoogte van een betaalautomaat werd hem de weg versperd. Het slachtoffer werd bedreigd en hij moest zijn zakken leeg maken. Een van de daders pakte een aantal munten die het slachtoffer op zak had. Een andere dader sloeg het slachtoffer tegen zijn hoofd. Het slachtoffer liep daarbij een bloedende hoofdwond op. De vriend van het slachtoffer wist op afstand te blijven maar na de beroving volgde hij de groep. Hij bracht de politie via zijn gsm op de hoogte waar de daders bleven. Een politie-eenheid wist na een korte achtervolging te voet, twee verdachten op te pakken. De derde man kwam s nachts aan het bureau en werd door het slachtoffer, dat daar nog aanwezig was, herkend. De drie zijn allen ingesloten voor verder onderzoek.

Rond dezelfde tijd werd in de Kruisstraat een 18-jarige Eindhovenaar van zijn fiets geduwd door enkele jongeren. Het slachtoffer werd geslagen en geschopt terwijl geprobeerd werd om de fiets van het slachtoffer mee te nemen. Ook een vriend die met het slachtoffer meefietste werd bedreigd. Doordat een automobilist stopte en uitstapte verdween de groep. De politie stelt een onderzoek in of dit dezelfde verdachten betreft.

Eindhoven: Dronken automobilist veroorzaakt aanrijding

De politie heeft zondag om 5.30 uur een 32-jarige Eindhovenaar aangehouden nadat hij op de Geldropseweg een aanrijding had veroorzaakt met een taxi. Er was alleen materiele schade. De Eindhovenaar was dronken. De politie stelde bij hem een alcoholpromillage van 1,65 vast. Het rijbewijs van de automobilist is ingenomen en er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Eindhoven: Hennepkwekerij ontmanteld

Zaterdagavond rond 18.30 uur heeft de politie in een woning aan de Tacituslaan een hennepkwekerij ontmanteld. De 35-jarige bewoonster had een slaapkamer ingericht als hennepkwekerij. De toppen waren nog maar kort geleden geoogst. In de woning lagen bijna twee kilogram henneptoppen te drogen. De elektriciteit werd illegaal afgetapt. Het energiebedrijf heeft de elektriciteitsmeter afgesloten. Een 26-jarige man die de vrouw had geholpen om de rest van de oogst weg te brengen werd eveneens aangehouden. De man bleek illegaal in Nederland en is overgedragen aan de Vreemdelingenpolitie. Tegen de vrouw is op het politiebureau proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Overlast druggebruikers oorzaak geweld Jan Hollanderstraat

Uit onderzoek van de Gezamenlijke Recherche is gebleken dat de 49-jarige verdachte en het 35-jarige slachtoffer ruzie hadden vanwege de overlast van drugsgebruikers. Die overlast werd veroorzaakt vanuit het pand van het slachtoffer. Het slachtoffer is in het ziekenhuis behandeld aan zijn opgelopen hoofdletsel en hij is inmiddels weer thuis. De verdachte is na medische behandeling en verhoor door de recherche naar huis gestuurd. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Helmond: Tijdelijke ontruiming woningen na brand

Zondag rond 4.40 uur brak er brand uit in een geparkeerde auto in de parkeergarage aan de Kanaaldijk Noord West. Op last van de brandweer moesten de bewoners van het appartementencomplex de Orangerie tijdelijk hun woningen verlaten. Zij werden opgevangen in café Plaza. De brandweer had het vuur snel onder controle. Na de brand konden de bewoners weer naar hun woning terug. Een auto die vlakbij de brandende auto had gestaan liep lakschade op. Er wordt een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van de brand.

Helmond: Drie personen opgepakt na mishandeling

De politie heeft zondag rond 3.50 uur in de Geysendorfferstraat twee mannen ( 18 en 21 jaar oud) en een vrouw( 20 jaar oud) allen afkomstig uit Helmond aangehouden. De drie waren bij een 21-jarige Helmonder in Beelsstraat de woning binnen gedrongen door een deur open te trappen. De bewoner werd binnen mishandeld en bedreigd Het slachtoffer liep daarbij kneuzingen op. De betrokkenen kenden elkaar en hadden onderling ruzie gekregen. De twee mannen zijn voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau. De vrouw is na verhoor naar huis gestuurd.

Veldhoven: Twee mannen opgepakt na tanken zonder te betalen

Zaterdagmiddag rond 16.30 uur zijn bij een tankstation in de Heistraat twee mannen aangehouden. Ze hadden bij het station getankt en wilden zonder te betalen vertrekken. Het personeel zag tijdig dat er met het kenteken van de auto iets niet in orde was. De twee werd belet om verder te rijden en de politie werd gewaarschuwd. De twee werden aangehouden en op het politiebureau ingesloten. De Duitse kentekenplaten van de auto bleken te zijn gestolen. Met deze kentekenplaten was al drie maal eerder getankt zonder te betalen in de omgeving van Breda. De twee, een 19-jarige inwoner van Breda en een 21-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, zijn voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Hapert: Dronken automobilist van de weg gehaald

De politie heeft zaterdag rond 23.40 uur op de N284 een 43-jarige inwoner van Bladel aangehouden. De man reageerde in eerste instantie niet op de stoptekens van de politie. Toen de auto eenmaal aan de kant stond bleek dat de bestuurder dronken was. Hij weigerde op het politiebureau mee te werken aan de ademtest. Het rijbewijs van de man is ingenomen en er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Reusel: Vechtersbaas opgepakt

De politie heeft zondag om 0.10 uur in de Wilhelminalaan een 18-jarige man uit Hapert aangehouden. Hij was bij een horecazaak buitengezet omdat hij met een jongen gevochten had. De man uit Hapert verzette zich tegen het beveiligingpersoneel dat hem buitenzette. Ook verzette hij zich toen hij werd overgedragen aan de politie. Op het politiebureau is proces-verbaal tegen hem opgemaakt

Gemert: Jongen opgepakt na diefstal auto en veroorzaken aanrijding

De politie heeft zondagmorgen om 7.45 uur op de Gemertseweg in Beek en Donk een jongen van zeventien uit s Hertogenbosch aangehouden. Hij wordt er van verdacht kort daarvoor op de Molenrand in Gemert een auto te hebben gestolen. Hij kwam niet ver met de auto en veroorzaakte in dezelfde straat een aanrijding met een andere auto. Hij ging er daarna te voet vandoor. De politie wist hem aan de hand van zijn signalement te achterhalen. De politie maakt proces-verbaal op.

Oost West en Middelbeers: Inbraak woning

Zaterdag tussen 14.30 en 18.30 uur is ingebroken in een woning aan de Postelstraat in Oostelbeers. De dieven braken een keukenraam open. Er zijn gouden sieraden, een gsm en een digitale fotocamera gestolen.