Senternovem


Informatiemiddag Marie Curie Tranfer of Knowledge

Aanvangsdatum

06-12-2005

Op dinsdag 6 december organiseert EG-Liaison in Utrecht een informatiemiddag over Transfer of Knowledge Actions (ToK).

Gezien de grote slagingskans van de ToK-acties, willen we gedurende deze middag uitgebreid aandacht geven aan de mogelijkheden die het programma biedt en u van praktische tips voorzien.

De voorlichtingsmiddag is bedoeld voor bedrijven, kennisinstellingen en universiteiten die goede contacten hebben in het buitenland en geïnteresseerd zijn in het indienen van een voorstel en/of al bezig zijn met het schrijven van een voorstel.

Het doel van de middag is om door middel van ervaringen en praktische tips bij te dragen aan de kwaliteit van de voorstellen. Zo zal mw. Penas-Jimenez (Europese Commissie) inzicht in de werkwijze van het programma en een aantal praktische tips geven. Vervolgens zal mw. Blaszkowski (Philips Research) een presentatie geven over haar ervaring met een aantal goedgekeurde ToK-projecten. Na afloop is er ruimschoots gelegenheid om met de andere aanwezigen contact te leggen en ervaringen uit te wisselen.

De twee verschillende onderdelen van het ToK programma maken het voor universiteiten én bedrijven mogelijk om ervaren onderzoekers uit het buitenland aan te nemen voor een periode van maximaal 2 jaar. Hierbij ontvangen organisaties een vergoeding voor het salaris van de onderzoeker en een deel van de projectkosten. De deadline voor beide programma's is 28 januari 2006.

Het gaat om het ToK-:

Industry Academia Partnership Scheme (slaagkans voorheen 76%) voor de personeelsuitwisseling van ervaren onderzoekers tussen minstens 1 bedrijf en minstens 1 kennisinstelling uit verschillende landen. Het doel is om strategische allianties op te bouwen.

Development Scheme (slaagkans voorheen 16%) voor het aantrekken of detacheren van onderzoekers door kennisinstellingen en bedrijven om nieuwe kennis op te bouwen en zo de onderzoekscapaciteit te versterken. Hoewel de nadruk ligt op organisaties in landen buiten Nederland, zijn er voor Nederlandse organisaties zeker mogelijkheden.

Het programma:
12.30 Inschrijving
13.00 Welkom en opening
Wendy Brosius, EG-Liaison
13.15 Transfer of Knowledge Host Fellowships (Engelstalig), beantwoording van vragen
Inmaculada Penas-Jimenes, Europese Commissie
14.15 Pauze
14.45 Ervaringen van een indiener, beantwoording van vragen Solange Blaszkowski, Philips Research
15.30 Begeleiding van buitenlandse onderzoekers in Nederland Alie Kwint, EG-Liaison
16.00 Netwerkborrel

Aanmelding:

U kunt hier het aanmeldingsformulier downloaden.

Aanmelden kan tot uiterlijk 1 december.

Voor aanmelding na deze datum verzoeken wij u telefonisch contact op te nemen met het secretariaat:
Tel: 070 373 52 50.

Locatie

Vergadercentrum Hoog Brabant, Utrecht (Het vergadercentrum bevindt zich in Winkelcentrum Hoog Catharijne) Radboud kwartier 23, 3511 CC Utrecht

Toegangsprijs

25

Contact

Voor meer informatie over deze bijeenkomst kunt u contact opnemen met EG-Liaison op telefoonnummer 070 - 373 52 50
Wijzigingsdatum | 15-11-2005