Gemeente Goes

Persbericht

Goes presenteert rapport Veilig Uitgaan

Op dinsdag 6 december om 16.00 uur presenteert burgermeester drs. D.J. v.d. Zaag het rapport 'Veilig Uitgaan' in het stadskantoor M.A. de Ruijterlaan 2, Goes. Het rapport bevat de resultaten van het onlangs gehouden onderzoek naar veilig uitgaan in Goes.

Ruim duizend jongeren in de leeftijd van 16 - 26 jaar hebben de vragenlijst ingevuld, een respons van 31%. Omdat veel uitgaande jeugd afkomstig is uit de omliggende gemeenten zijn ook de gemeenten Borsele, Kapelle, Noord-Beveland, Reimerswaal en Middelburg (Arnemuiden) bij het onderzoek betrokken.

De vragen gingen onder meer over hoe vaak men uitgaat in Goes, naar welke uitgaansgelegenheden, met welk vervoermiddel, of men zich wel eens onveiligheid heeft gevoeld de afgelopen drie maanden, waar en waardoor. Daarnaast is een aantal vragen gesteld over de politie, cameratoezicht, portiers en toegangsbeleid. Tot slot is gevraagd naar ideeën over veiligheid en of uitgaan in Goes veiliger moet.

Bij de presentatie zijn vertegenwoordigers van de politie en Koninklijke Horeca Nederland, afdeling Zeeland aanwezig zijn om eventuele vragen te beantwoorden.
Onder de inzenders van de vragenlijst is een aantal prijzen verloot. Tijdens de presentatie maakt burgemeester drs. D.J. van der Zaag de prijswinnaars bekend en reikt de prijzen uit.