Politie Zuid-Holland-Zuid

Brandstichtingen in Opsporing Verzocht

Dordrecht 05-12-2005 - Het AVRO-programma Opsporing Verzocht besteedt op dinsdag 6 december aandacht aan het onderzoek dat de politie Zuid-Holland-Zuid heeft ingesteld na de recente brandstichtingen bij drie politiebureaus en een woningstichting te Dordrecht. De uitzending is om 19.00 uur op Nederland 2.

Het gaat om de brandstichtingen in politiebureaus aan de Blaauwweg en het Admiraalsplein in de nacht van 17 op 18 november en om het politiebureau aan het Vogelplein en het kantoor van een woningstichting aan de Callistolaan in de nacht van 19 op 20 november.`

Bij het eerste incident, in de nacht van 17 op 18 november rond 3.30 uur aan de Blaauwweg te Sterrenburg, hebben getuigen een jongen zien wegrennen en even later vier jongens op drie scooters zien wegrijden. Rond 3.40 uur diezelfde nacht vond het tweede incident plaats, waarbij het politiebureau aan het Admiraalsplein in brand werd gestoken. Hier hebben getuigen vlak voor de brandstichting een auto mogelijk een Volkswagen - rondjes zien rijden. Deze auto had opvallende blauwe koplampen en opvallende velgen.

De derde (poging tot) brandstichting had plaats tussen 02.00 en 2.55 uur in de nacht van 19 op 20 november bij de politiepost aan het Vogelplein. Hiervan zijn tot nog toe bijna geen getuigen bekend. Van het vierde incident, de brandstichting diezelfde nacht om 4.20 uur bij een woningstichting aan de Callistolaan, zijn camerabeelden. Deze zullen in de uitzending vertoond worden. De verdachten zijn enkele tientallen seconden zichtbaar in beeld.

De politie wil graag in contact komen met nog meer getuigen die iets gezien hebben ten tijde van de brandstichtingen of anderszins nuttige informatie hebben. Hopelijk worden ook verdachten herkend aan de hand van de getoonde beelden. Kijkers en eventuele andere getuigen kunnen zich melden via telefoonnummer (0900) 8844 (lokaal tarief).