Gemeente Gouda


persbericht: start sloop restanten de heester (5/12/2005)

De politie heeft het gebied binnen de hekken vrijgegeven voor de verdere sloop- en opruimwerkzaamheden. De eigenaren van het winkelcentrum hebben een sloopvergunning aangevraagd. Op dinsdag 6 december 2005 start de aannemer met de sloopwerkzaamheden.

herbouw
Het zal nog geruime tijd duren voordat het winkelcentrum weer is herbouwd. De totale plan- en herbouwtijd duurt naar verwachting anderhalf tot twee jaar. Deze termijn is mede afhankelijk van de procedures die moeten worden doorlopen. Is er sprake van een nieuwe ruimtelijke ontwikkeling dan is 2 jaar een normale termijn. Wordt het winkelcentrum teruggebouwd zoals het was, dan kan een en ander sneller geregeld worden.

Op dit moment werkt de kapper vanuit een tijdelijke unit dicht bij De Heester. Ook de apotheek is open. De visboer die op zaterdag een standplaats heeft kan zijn plek gewoon innemen. De overige ondernemers willen op zo kort mogelijke termijn vanaf een andere plek de deuren van hun onderneming weer openen.

Het college van burgemeester en wethouders neemt op 6 december 2005 een besluit over de tijdelijke locatie. Dan is er ook meer duidelijkheid over de vroegst mogelijke datum waarop de inrichting hiervan gereed is. De voorbereiding en realisatie neemt enkele maanden in beslag.

veiligheid
Het gebied van het winkelcentrum is volledig afgezet met hekken en is gevaarlijk terrein.
De politie heeft toegezegd wat vaker door de buurt te rijden.