Politie Gelderland-Zuid

Moord Sévèke weer in Opsporing Verzocht

Nijmegen 05-12-2005 - (09)

Dinsdag 6 december om 19.05 uur zal de politie op de televisie in het programma Opsporing Verzocht van de AVRO een compositietekening tonen van de man die verdacht wordt Louis Sévèke te hebben doodgeschoten.

Louis Sévèke, een bekende Nijmegenaar, is dinsdagavond 15 november rond 21.00 uur op de T-kruising van de Van Welderenstraat met de Eilbrachtstraat door een "man met een sporttas" met twee schoten om het leven gebracht.

De schutter liep vervolgens via de Eilbrachtstraat in, stak de 2de Walstraat over en liep het Vlaamsegas in, in de richting van de Molenstraat.

De sporttas die de schutter bij zich had, heeft meerdere kleuren. Eerder is gesproken over de kleuren blauw en rood, het kan ook zijn dat het om andere kleuren gaat.

Ook is de politie nog op zoek naar de inzittenden van een rode Opel-Vectra van het bouwjaar 1992-1993. Zij zouden belangrijke getuigen kunnen zijn omdat rond genoemd tijdstip deze auto geparkeerd stond voor de Van Welderenstraat nummer 110. Een getuige zag dat één van hen uitstapte waarna een knal werd gehoord. Vervolgens stapte deze man weer waarna de auto wegreed. De identiteit van deze twee inzittenden is nog steeds niet bekend.

Het speciale telefoonnummer dat de politie voor reacties over deze zaak heeft opengesteld is (024) 327 6000. Mocht u anoniem willen blijven maar de politie toch willen voorthelpen bij dit onderzoek belt u dan met Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800 - 7000