Stad Utrecht, 10.00 uur

Utrecht 06-12-2005 - Nieuwsberichten districten stad Utrecht

Verdachte aangehouden

UTRECHT De politie heeft dinsdagmorgen een 61-jarige vrouw aangehouden omdat zij verdacht wordt betrokken te zijn geweest bij de gewelddadige dood van een 93-jarige vrouw uit Utrecht.

De vrouw werd eerder op 24 november al aangehouden op verdenking van betrokkenheid. Toen oordeelde de Rechter-commissaris dat haar aanhouding onrechtmatig was vanwege te weinig bewijs.

Door het Openbaar Ministerie werd bezwaar gemaakt tegen deze beslissing wat resulteerde in het terugdraaien van de eerdere uitspraak. De 61-jarige Utrechtse heeft zich dinsdagmorgen aan het bureau gemeld. Zij zal de komende dagen worden gehoord over haar mogelijke betrokkenheid.

Aanrijding letsel

UTRECHT Op de Burgemeester Norbruislaan vond maandagmiddag een aanrijding plaats waarbij een auto op de zijkant terecht kwam en de bestuurder gewond raakte.

Omstreeks 15.30 uur reed een 19-jarige automobilist uit Vleuten met zijn voertuig vanuit Maarssen in de richting van Utrecht. Ter hoogte van de voetbalvelden raakte de bestuurder de macht over het stuur kwijt.

Door vermoedelijk een te hoge snelheid belandde het voertuig uiteindelijk op de zijkant en kwam tot stilstand tegen een boom. De 19-jarige bestuurder kon op eigen kracht uit zijn auto komen en werd voor onderzoek meegenomen naar het UMC in Utrecht.

Minderjarige winkeldieven aangehouden

UTRECHT Bij een winkel aan de St. Jacobsstraat heeft de politie vier minderjarige meisjes aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal.

Personeel van de winkel zag omstreeks 15.40 uur dat de meisjes cosmetica-artikelen meenamen zonder deze eerst af te rekenen. De vier drie meisjes van 16 jaar en één van 15 jaar allen uit Houten - werden aangehouden en aan de politie overgedragen. In overleg met de ouders zal gekeken worden of zij een Haltstraf krijgen.

Bestuurder onder invloed

UTRECHT In de nacht van maandag 5 op dinsdag 6 december heeft de politie een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

Tijdens de surveillance zagen agenten een bestuurder over het Zandpad rijden. Omstreeks 04.55 uur kreeg een 26-jarige man uit Amersfoort een stopteken. Na een eerste blaastest bleek dat de man te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 455 ug/l uit. De man werd met een proces-verbaal en een rijverbod vier uur naar huis gestuurd.

Straatroof

UTRECHT Maandagmiddag vond op het Stationsplein en beroving plaats waarvan een man het slachtoffer werd.

Een 20-jarige man uit Utrecht liep omstreeks 19.40 uur al bellend over het Stationsplein. Plotseling werd zijn telefoon door een tot nu toe onbekende uit zijn handen getrokken. De man keek om maar zag in de menigte niet meer wie zijn telefoon had weggenomen.

De politie is op zoek naar getuigen van deze beroving. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht zuid, tel.: 0900 88 44.

Verlichtingscontrole

UTRECHT De politie heeft maandagmorgen op het Smakkelaarsveld een fietsverlichtingscontrole uitgevoerd.

Tussen 07.300 en 08.00 werden 35 bekeuringen uitgeschreven voor het niet in orde hebben van de verlichting. Een man werd aangehouden omdat hij een stopteken negeerde en geen Id-bewijs kon tonen.