Ingezonden persbericht


Fluke Networks Persbericht

----------

Fluke Networks neemt Visual Networks, Inc. over

Acquisitie van aanvullende applicatie- en netwerk-prestatieproducten zal naar verwachting de positie van Fluke Networks versterken op het gebied van controle & analyse van bedrijfsnetwerken, applicatieprestaties en VoIP management en de aanwezigheid op de markt voor servicebeheer vergroten

EVERETT, Washington (Verenigde Staten), december 2005 ­ Fluke Corporation, een onderdeel van de reeks Danaher Corporation bedrijven, maakt vandaag bekend een definitieve overeenkomst te zijn aangegaan voor de overname van Visual Networks, Inc. (NASDAQ: VNWK) voor $1,83 per aandeel. Hiermee komt de totale overnameprijs op ongeveer $75 miljoen in contanten, inclusief transactiekosten en de nettowaarde van de geschatte aan te schaffen contanten. Het voltooien van de transactie is afhankelijk van de toestemming van de aandeelhouders van Visual Networks, regulatorische goedkeuring en andere gebruikelijke voorwaarden. Visual Networks wordt hiermee een onderdeel van Danaher's Fluke Networks.

Visual Networks, waarvan het hoofdkantoor is gevestigd in Rockville, Maryland (Verenigde Staten), is een vooraanstaande aanbieder van oplossingen voor het testen van netwerken en applicatie-prestatiebeheer. De technologieën van het bedrijf stellen ondernemingen in staat de levering en prestaties van belangrijke applicaties, zoals Voice over IP (VoIP), betrouwbaar en veilig in hun infrastructuren te beheren. In 2004 bedroeg de omzet van het bedrijf ongeveer $52 miljoen.

----------

> Fluke Networks neemt Visual Networks, Inc. over

> www.it-pressroom.com/flukenetworks

----------

> info@it-pressroom.com

Mills, Hughes & Partners
Tel: +31 - 40 - 2110110
Fax: + 31 - 40 - 2651020
Po Box 6310
5600 HH Eindhoven, The Netherlands
www.mills-advertising.com