Gemeente Gilze en Rijen


6 december 2005
Gemeente koopt sociale vaardigheidstrainingen voor jeugdigen in

De gemeente Gilze en Rijen gaat met ingang van 1 januari 2006 sociale vaardigheidstrainingen voor jeugdigen van zes tot achttien jaar inkopen bij het Instituut voor Maatschappelijk Werk (IMW) in Tilburg. Aanmelding kan via het IMW op de dependance in Rijen en Gilze, maar kan ook via de huisarts, de school of andere hulpverleners. In de trainingen leren jeugdigen sociale vaardigheden om zich beter te kunnen handhaven in relaties met vrienden, school, ouders en omgeving. De gemeente Gilze en Rijen heeft voor de sociale vaardigheidstraining 15.000 per jaar beschikbaar.

Het IMW zal de training in Tilburg verzorgen, tenzij er een groep gestart kan worden met alleen jongeren uit de gemeente Gilze en Rijen. Dan zal voor een locatie binnen de gemeentegrenzen worden gekozen. Het voordeel van het IMW is dat zij groepen op maat kunnen samenstellen en dat een jongere relatief snel geholpen kan worden.

Volgens opgave van het IMW is de verwachting dat vijf tot tien kinderen uit de gemeente Gilze en Rijen een sociale vaardigheidstraining nodig hebben.
Top

6 december 2005
Bouw appartementen en commerciële ruimte op hoek van Raadhuisplein/ Schoutstraat

Het college heeft besloten in principe medewerking te verlenen aan het initiatief van Pepping Bouw voor het bouwen van maximaal vijftien appartementen en een commerciële ruimte op de hoek Raadhuisplein/ Schoutstraat. Er komen twee dure, zeven betaalbare en zes goedkope appartementen. Op dit moment staat op deze plaats nog een voormalige dansschool. Deze wordt gesloopt. Bij het gebouw komen minimaal negentien parkeerplaatsen: één per appartement en vier voor de commerciële ruimte.

In dit deel van Rijen staan nog geen appartementen van deze typen, zodat het huidige initiatief een welkome aanvulling vormt op de huidige woonvoorraad. Op deze manier wordt een bijdrage geleverd aan de spreiding van appartementen in de gemeente. De plannen voor het complex passen niet in het huidige bestemmingsplan en daarom zal de gemeente een vrijstellingsprocedure hiervoor beginnen.