PERSBERICHT - 2005-12-06

Sunweb nu ook actief op de Belgische markt

Sunweb is na een afwezigheid van enkele jaren sinds november weer actief op de Belgische markt. Met de lancering van de Belgische website, www.sunweb.be, zet Sunweb haar eerste stap om ook in het buitenland aktief te zijn. Naast de website zullen ook diverse campagnes volgen om naamsbekendheid te geneneren alsmede het creëren van imago en loyaliteit bij de Belgische consument.

België
Sunweb is voorheen ook aktief geweest in België, alleen niet met een Belgische website. Een logische stap, want de laatste jaren ziet het bedrijf dat er steeds meer klanten vanuit België reizen boeken bij het Nederlandse Sunweb. Met deze stap wil Sunweb haar markt vergroten en wil zij zich ook gaan richten op het buitenland. De aangeboden reizen zijn online te boeken. Ook kan er telefonisch geboekt worden via een Belgische nummer die doorgeschakeld wordt met de call center in Nederland.

De organisatie en de afhandeling van de reizen worden vanuit Nederland geregeld. Door het gebruik van e-ticketing kan de afhandeling en het versturen van de tickets makkelijk via Nederland geregeld worden. Klanten van Sunweb ontvangen namelijk de vlucht- en accommodatietickets per e-mail: makkelijk en snel. Ook de factuur wordt per e-mail verstuurd.

Vliegen vanuit Brussel
Vooralsnog kan deze zomer vanuit de luchthaven Zaventem Brussel alleen Heraklion en Faro worden aangedaan, maar er wordt hard gewerkt om deze uit te breiden naar andere bestemmingen. Ook voor de Nederlandse markt is het aantrekkelijk om vanuit Brussel te vertrekken, zeker nu met de komst van de HSL-Lijn waar internationale shuttletreinen op de trajecten Amsterdam-Brussel en Den Haag Breda- Brussel zullen gaan rijden. In Nederland zullen de luchthavens in Rotterdam, Eindhoven, Amsterdam en Groningen nog steeds worden gebruikt.

Sunweb Vakanties
Sunweb, winnaar van de thuiswinkel award 2005, is een all round touroperator die zonder tussen komst van een intermediair auto,- vlieg- en wintersportreizen verkoopt via telefoon en internet. Veilig, snel en makkelijk. Op de website van Sunweb is het aanbod van vakanties te bekijken en te boeken 24 uur per dag. Sunweb streeft er naar om de top te bereiken in de reisbranche zowel in Nederland als in het buitenland.

In december ontvangen alle klanten de nieuwe zomerbrochure 2006 in de brievenbus. Wie nog geen klant zijn, kan de brochure via www.sunweb.nl of www.sunweb.be aanvragen.