Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van dinsdag 6 december

Alkmaar 06-12-2005 - 14.12 uur

Aanrijding met letsel: betrokkene rijdt door

Alkmaar, maandag 5 december 2005

Op maandagmorgen omstreeks 07.00 uur fietste een 37-jarige man uit Alkmaar over het fietspad van de Nollenweg . Toen hij het fietspad van de Herenweg (richting Sint Pancras) opdraaide, kwam vanuit tegengestelde richting een bromfietser aanrijden. De bromfietser voerde geen verlichting. De fietser zag hierdoor de bromfietser te laat en hij kon een frontale aanrijding niet meer voorkomen. De fietser kwam ten val en brak daarbij een arm. Hij moest voor behandeling worden overgebracht naar het Medisch Centrum te Alkmaar. De bromfietser reed na het ongeval door, zonder dat zijn identiteit bekend werd.

De politie zoekt eventuele getuigen van dit verkeersongeval. Zij kunnen contact opnemen met de politie in Alkmaar, tel.nr. 0900-8844.

Fietser geschept

Hoorn, maandag 5 december 2005

Op maandagmiddag omstreeks 14.30 uur werd een 67-jarige man op een fiets geschept op de rotonde in de Zwaagmergouw te Hoorn, ter hoogte van de Nieuwe Steen. Een 47-jarige vrouw uit Hoorn kwam in een personenauto over de Zwaagmergouw aangereden vanuit de richting Huesmolen. Bij de rotonde verleende zij geen voorrang aan de van links komende fietser, die de rotonde volgde. De man liep hoofdwonden op en moest voor behandeling worden overgebracht naar het Westfries Gasthuis.

Mishandeling

Enkhuizen, zondag 4 december 2005

Op zondag omstreeks 21.00 uur zag een 52-jarige man uit Enkhuizen twee jongens en twee meisjes staan bij het Sportcentrum aan de Gouw in Enkhuizen. Hij zag dat een van de jongens met een mes de deur aan het vernielen was. Toen hij hier iets over zei, werd hij door de jongen met het mes uitgedaagd. Er ontstond een worsteling waarbij hij de jongen naar de grond wist te werken. Hierop werd de man door de andere jongen keihard tegen zijn hoofd geslagen. Toen de man vervolgens op de grond viel, werd hij ook meerdere malen geschopt. De man liep daarbij meerdere bloeduitstortingen en gekneusde ribben op.

Heerhugowaard, maandag 5 december 2005

Op maandagmiddag omstreeks 16.00 uur werden meerdere personen mishandeld in een restaurant aan de J. Duikerweg in Heerhugowaard. Een jongen kwam het restaurant binnen en sprak een medewerker aan van wie hij nog geld tegoed had. Omdat de medewerker op dat moment niet kon betalen kreeg deze diverse slagen in het gezicht. Hierbij brak de 18-jarige uit Heerhugowaard afkomstige werknemer zijn neus. Toen twee collegas de medewerker te hulp schoten kreeg een van hen ook een vuistslag waarbij zijn neus brak. De andere collega werd bij zijn keel gegrepen. Alle slachtoffers hebben aangifte gedaan. De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van de verdachte.

Verkeerscontroles

Alkmaar, maandag 5 december 2005

Op maandagmiddag werd een korte verkeerscontrole gehouden op de Nieuwe Schermerweg te Alkmaar. Hierbij werd speciaal gelet op de draagplicht van veiligheidsgordels. Acht bestuurders kregen een bekeuring omdat zij hun gordel niet om hadden. Ook werden bestuurders bekeurd wegens het niet handsfree bellen en het waarschuwen (lichtseinen) van andere weggebruikers voor de controle. Een snelheidscontrole, die tegelijkertijd werd gehouden, leverde geen overtredingen op. Hoogst gemeten snelheid: 58 km per uur.

Alkmaar, maandag 5 december 2005

Op verzoek van omwonenden werd op maandagmiddag een bromfietscontrole gehouden aan de P.C. Boutenstraat in Alkmaar. Vanuit de buurt komen klachten over rondscheurde brommertjes. Bij de controle werden 3 opgevoerde bromfietsen gepakt. De bestuurders krijgen een proces-verbaal.

Alkmaar, maandag 5 december 2005

Op maandag werd bij wegwerkzaamheden aan de Provincialeweg te Alkmaar een snelheidscontrole gehouden. Van de 2000 passanten reden er 545 sneller dan de toegestane 50 km per uur. Dit betekent een overtredingspercentage van ruim 27 %. De overtredingen werden fotografisch vastgelegd. De bestuurders krijgen een acceptgiro thuisgestuurd.

Steekpartij: man raakt ernstig gewond

Midwoud, maandag 5 december 2005

Op maandagavond omstreeks 18.15 uur kreeg de politie melding dat er een steekpartij had plaatsgevonden in een woning aan de Cornelis Haringhuizenlaan in Midwoud. Hierbij had een 18-jarige vrouw uit Twisk een 25-jarige man uit Wervershoof ernstig verwond met een mes. Op het moment van de melding werd het slachtoffer reeds overgebracht naar het Westfries Gasthuis in Hoorn. Hier werd hij na behandeling opgenomen op de intensive care. De vrouwelijke verdachte kon in het ziekenhuis worden aangehouden. Zij werd voor verhoor overgebracht naar het politiebureau in Hoorn. Aanleiding van de steekpartij ligt vermoedelijk is de relationele sfeer.

Inbraak in woning

Hoorn, maandag 5 december 2005

Op maandag werd tussen 06.50 en 18.30 uur ingebroken in een woning aan de Eikstraat in Hoorn. De daders kwamen het pand binnen door een raam aan de achterzijde te forceren. Uit de woning werden een laptop en een tas met foto-apparatuur gestolen.

Gestolen auto terug

Den Helder, maandag 5 december 2005
Afgelopen weekeinde werd er ingebroken in een bedrijfspand aan de Torplaan in Den Helder. De daders gingen er ondermeer vandoor met een blauwe Volkswagen Golf die voorzien was van belettering van rijschool Konsum. De auto werd later die dag aan de Ambachtsweg in Den Helder teruggevonden. Computerapparatuur, die eveneens werd gestolen, werd niet teruggevonden.

Laatst gewijzigd 06-12-2005 14:13 | © Politie Noord-Holland Noord |