Gemeente Capelle a/d IJssel

Uit de collegevergadering van 2 en 6 december 2005

Op vrijdag 2 december en dinsdag 6 december 2005 heeft het college van burgemeester en wethouders onder andere de volgende besluiten genomen:

Aanleg speelplein en plaatsing fluisterkooi Fascinatio (2/12)

Het college heeft besloten aan de westkant van Fascinatio een speelplein in te richten voor voetbal- en basketbaldoeleinden, maar zonder fluisterkooi. Na een proefperiode van een half jaar wordt het speelplein met gebruikers en omwonenden geëvalueerd.

Uitbreiding buslijnennet (2/12)

Het college heeft besloten eenmalig 114.094,-- te verstrekken voor het uitbreiden van het buslijnennet in Capelle aan den IJssel in de periode 2006 tot en met 2008. Deze financiële bijdrage wordt ten laste gebracht van het budget 2005 voor de stimulering van openbaar vervoer. Het college besloot ook om op de routes van de nieuwe buslijnen aanpassingen te laten doen in het systeem dat de verkeerslichten beïnvloedt. Deze kosten, geraamd op 1.500,-- worden eveneens ten laste gebracht van het budget 2005 voor de stimulering van openbaar vervoer.

[Procedurevoorstel: mededelingenlijst commissie Stedelijke Ontwikkeling.]

Verkoop aandelen NV MAC (2/12)

Het college heeft besloten om 88 gewone aandelen (49,7%) van de NV MAC aan te bieden aan de AVR. Met de AVR is afgesproken dat de gemeente maximaal 50% van de aandelen zou verkopen.

[Procedurevoorstel: mededelingenlijst commissie Middelen en Buitenruimte.]

Bestuursrapportage 2005-II (6/12)

Het college heeft kennisgenomen van de bestuursrapportage over de periode januari tot en met augustus 2005. Hierin wordt onder meer verantwoording afgelegd over de mate waarin de beleidsplanning is gerealiseerd.

Detaillering groenstructuurplan Middelwatering (6/12)

De detaillering van het groenstructuurplan Middelwatering is door het college vastgesteld. Deze uitwerking vormt de basis voor het uitgeven van gemeentegroen en het zonodig terugvorderen van niet terecht in gebruik genomen groen.

[Procedurevoorstel: mededelingenlijst commissie Middelen en Buitenruimte.]

Aanwijzen afgevaardigden bestuur Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (6/12)

Het college heeft het ontwerpraadsvoorstel en conceptraadsbesluit over de benoeming van vertegenwoordigers in het Algemeen Bestuur van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond vastgesteld.

Mandatering afwijzing aankoopverzoek groen (6/12)

B&W hebben besloten het hoofd van de afdeling Beheer en het hoofd van de unit Vastgoed de bevoegdheid te (onder)mandateren om verzoeken tot aankoop van openbaar groen af te wijzen. Voorwaarden zijn dat de (onder)gemandateerde handelt volgens het beleid dat is vastgesteld voor de uitgifte van openbaar groen en dat voor de betreffende wijk het Groenstructuurplan in detail is uitgewerkt.

E-panel (6/12)

Het college heeft ingestemd met het opzetten van een e-panel. Het e-panel zal bestaan uit representatieve Capellenaren die via een digitale peiling actuele vragen krijgen voorgelegd door de gemeente. De kosten voor het opzetten van het e-panel worden gedekt uit de Voorziening ICT ( 3000,--) en uit budget van de afdeling Communicatie ( 4000,--).

[Procedurevoorstel: mededelingenlijst commissie Algemene en Bestuurszaken.]

Inkoop kindplaatsen peuterspeelzaalwerk (6/12)

Het college heeft besloten de opdracht voor het realiseren van 189 extra plaatsen voor peuterspeelzaalwerk te gunnen aan Kinderopvang De Jonge Wereld B.V.

n.b. aan dit bericht kunnen geen rechten worden ontleend. De formele bekendmaking van de besluiten geschied waar nodig op de gemeentepagina in de IJsselpost of door persoonlijke toezending aan belanghebbenden.