Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

TILBURG, 6 december 2005

Agenten betrappen drugsdealer op heterdaad

TILBURG Een 20-jarige man uit Tilburg is gistermiddag om drie uur aangehouden aan de Veldhovenring in Tilburg. Surveillerende agenten betrapten de man op heterdaad bij de levering van harddrugs. In de kleding van de man troffen de agenten een opengeklapt mes aan en een zakje met witte bolletjes. In totaal iets meer dam zes gram. De aangetroffen drugs en het mes zijn in beslag genomen en in het belang van het onderzoek is de man in verzekering gesteld.

Winkeldiefstal

TILBURG In en winkel aan het Lieve Vrouweplein in Tilburg hebben agenten gistermiddag even na drie uur een 27-jarige man uit Oisterwijk aangehouden nadat hij betrapt werd bij de diefstal van een pakje stroopwafels. Na het politieonderzoek is de man met een geldboete van 140 euro weer in vrijheid gesteld.

Flinke buit bij woninginbraken

TILBURG Een 34-jarige vrouw uit Tilburg heeft gisteren bij de politie aangifte gedaan van een inbraak in de woning van een familielid. De inbraak werd gepleegd aan de Trouwlaan in Tilburg. De bewoner was niet in de woning aanwezig en de Tilburgse vrouw fungeert als sleutelhoudster. Om in de woning te komen hebben de inbrekers aan de achterzijde van de woning een ruit van de achterdeur ingeslagen. Uit de woning werden waardevolle spullen meegenomen zoals zeven bronzen beelden, vijf antieke klokken, twee DVD-spelers, een ring en een koffiezetapparaat. De waarde van de gestolen goederen is aanzienlijk.

MOERGESTEL Gisteravond tussen kwart over zes en kwart over acht werd er in Moergestel ingebroken in een woning aan de Kloosterlaan. De inbrekers zijn de woning binnengekomen door aan de achterzijde ruit van een schuifpui te vernielen. Uit de woning werden een plasmatelevisie, een digitale antenne, verschillende
afstandsbedieningen, een laptop en een LCD televisie gestolen. De politie heeft van de 29-jarige bewoner een aangifte opgenomen en stelt een nader onderzoek in.

Tilburger de cel in

TILBURG In het Wilhelminapark in Tilburg hebben agenten gisteravond om acht uur een 23-jarige man uit deze stad aangehouden. Bij controle bleek dat de man nog gesignaleerd stond met een vonnis voor 271,20 euro of vier dagen. Omdat de man zijn geldboete niet kon betalen is hij ingesloten.

Politie houdt mannen aan na huiselijk geweld

OISTERWIJK Een 36-jarige man uit Haaren, is gisteravond om tien over elf in zijn woning aangehouden. De man wordt verdacht van de mishandeling van zijn vrouw met wie hij in echtscheiding ligt. De mishandeling werd gepleegd in de woning van de vrouw aan de Posthoornseweg in Oisterwijk. De vrouw werd geschopt en geslagen en zij kreeg kokend water over armen. De politie heeft de man ingesloten en stelt een nader onderzoek in.

GOIRLE Vanmorgen heeft de politie aan het Voldijkje in Goirle een 40-jarige man uit deze plaats aangehouden. Hij wordt verdacht van huiselijk geweld. Vanmorgen tussen halfacht en kwart voor acht mishandelde hij zijn 16-jarige stiefdochter. Hij sloeg haar in het gezicht, schopte haar en trok het meisje aan de haren. De politie heeft vanmorgen van het slachtoffer een uitgebreide aangifte opgenomen en stelt een nader onderzoek in.

Met drank op achter het stuur

Tilburg Vannacht rond de klok van vier uur hebben agenten op de Bredaseweg in Tilburg een 36-jarige man uit deze stad aangehouden. Bij controle bleek dat de man gedronken had en in het politiebureau blies de Tilburger bijna 1.30 promille. De man kreeg een rijverbod van zes uur en de politie maakt proces-verbaal op.

Agenten houden man aan voor lokaalvredebreuk

TILBURG Vanmorgen om tien voor negen hebben agenten bij het opvangcentrum Traverse aan de Gasthuisring in Tilburg een 52-jarige man uit Tilburg aangehouden. De man maakte zich schuldig aan lokaalvredebreuk. De man werd de toegang tot Traverse ontzegd omdat hij zich niet aan de huisregels van dit opvangcentrum hield. Aanvankelijk wisten agenten de man nog naar buiten te praten. Nadat de agenten vertrokken, was de Tilburger toch weer het opvangcentrum binnen gegaan. Toen hij na vordering nog niet wilde vertrekken werd hij aangehouden. Na het politieonderzoek werd de man weer in vrijheid gesteld, maar niet voor lang. Vanmiddag om vijf voor halftwee werd de Tilburger weer opgepakt. Nu omdat hij een medewerker van Traverse met de dood bedreigde. De politie heeft van het slachtoffer een aangifte opgenomen.

Agenten houden fietsendief aan

TILBURG Vanmorgen om tien voor twaalf hebben agenten aan de Kasteleinslaan in deze stad een 37-jarige Tilburger aangehouden. De aanhouding vond plaats naar aanleiding van twee meldingen vannacht. Zowel aan de Statenlaan als de Professor Cobbenhagenlaan kreeg de politie vannacht om kwart over één en halftwee de melding dat men fietsen op een aanhangwagen aan het laden was. Als agenten vanmorgen een onderzoek, naar aanleiding van het kenteken dat vannacht door een getuige van de diefstallen werd genoteerd, instellen aan de Kasteleinslaan, treffen zij zowel op de achterplaats van de woning van de verdachte als in zijn schuur een tiental fietsen en enkele snorfietsen aan. De meeste van deze vervoermiddelen stonden nog op slot. Ook op de aanhanger die voor de woning van de verdachte stond, stonden fietsen. Alle aangetroffen fietsen en de aanhangwagen van de verdachte zijn door de politie in beslag genomen. De aangehouden verdachte is in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld. De politie stelt een nader onderzoek in.

Agenten houden auto-inbreker aan

TILBURG Vanmiddag rond de klok van twee uur hebben agenten aan de Hoefstraat in Tilburg een 35-jarige man uit deze stad aangehouden. Hij werd op heterdaad betrapt bij een inbraak in een auto die aan de Professor Blokstraat geparkeerd stond. De verdachte probeerde in de politiebus nog een lifehammer weg te moffelen, maar die werd dor de agenten gevonden en in beslag genomen. De man staat bij Justitie en Politie geregistreerd als Veelpleger. Om die reden is hij volgens het voor Veelplegers geldende protocol in verzekering gesteld en wordt hij na het politieonderzoek ter beschikking van het Openbaar Ministerie te Breda gesteld. In de praktijk betekent dit dat de verdachte vaak tot aan de terechtzitting toe in voorlopige hechtenis blijft.

Politiehond Rick behulpzaam bij aanhouding woninginbrekers

TILBURG Politiehond Rick heeft vanmiddag rond kwart over twee de politie goede diensten bewezen bij de aanhouding van twee woninginbrekers. Vanmiddag kreeg de politie de melding binnen dat men aan het inbreken was in een woning aan de Hoogtedwarsstraat in Tilburg. De daders waren inmiddels gevlogen maar als de agenten een onderzoek instellen slagen zij erin om in het Stadspark Oude Dijk en op de kruising van de Veestraat en de Nieuwstraat twee woninginbrekers te pakken. De inbrekers komen uit Tilburg en zijn 16 jaar oud. Als politiehond Rick in het Stadspark de Oude Dijk een onderzoek instelt vindt hij een nepvuurwapen. In de fouillering vinden de agenten bij één van de verdachten een elektronische agenda, die uit de woning aan de Hoogtedwarsstraat komt. De twee verdachten zijn ingesloten en de politie stelt een nader onderzoek in.

Auteur: Carel Bouman