Politie Hollands Midden

Datum: 6 December 2005

Oegstgeest Diefstal uit woning In een woning aan de Martinus Nijhofflaan is er in de nacht van maandag 5 op dinsdag 6 december ingebroken. Via de achterzijde zijn dader(s) binnengekomen. Zij hebben onder andere een plasma tv en een camera mee weten te nemen. De politie zet een onderzoek in. In een woning aan de Erasmuslaan is een poging gedaan om in te breken. De dader(s) hadden hier geen geluk, en kwamen het huis niet binnen omdat de nachtsloten gebruikt werden. De politie raadt dan ook altijd aan om de nachtsloten te gebruiken wanneer men gaat slapen. Dit maakt het inbrekers veel moeilijker om toegang te krijgen tot de woning en blijven kostbare spullen in het bezit van de rechtmatige eigenaar.

Rijnsburg Verkeersongeval Op dinsdag 6 december, omstreeks 12.05 uur, op de Aronskelk in Rijnsburg is een 64-jarige vrouw uit Rijnsburg tegen een openslaand portier van een auto aangereden. De automobilist, een 62-jarige man uit Leiden, had zijn deur opengezwaaid en had daarbij de vrouw niet opgemerkt. De vrouw is met onbekend letsel overgebracht naar het Leids Universitair Centrum. De politie dringt automobilisten erop aan dat voordat zij de deur opendoen eerst goed kijken of er geen fietser langszij komt. Hou daarbij ook rekening met de dode hoek.

Valkenburg Bedrijfsinbraak De expertise van de technische recherche van de politie Hollands Midden is ingeroepen om een bedrijfsinbraak in een fastfoodrestaurant aan de Ringweg te onderzoeken. De inbraak heeft plaatsgevonden in de nacht van 4 op 5 december of in de nacht van 5 op 6 december. Inbreker(s) zijn het pand binnen gedrongen en hebben de kassalade opengebroken om vervolgens een geldbedrag mee te kunnen nemen. Het onderzoek wordt voortgezet.

Leiden Verdachte van diefstal uit woning aangehouden

De politie hield op maandag 5 december, rond 16.55 uur, aan de Stellingmolen een 36-jarige vrouw uit Leiden aan. De vrouw had zich daar met een smoes weten binnen te praten bij een 82-jarige bewoonster. Eerst wilde zij naar het toilet, daarna wilde zij water en vervolgens wilde ze geld van de vrouw hebben. Toen de bewoonster daarop niet inging en haar verzocht de woning te verlaten, zag de verdachte kans om een handtas van een rollator te pakken en mee te nemen. Buren reageerden op het hulpgeroep van de bewoonster en wisten de verdachte vast te pakken en over te dragen aan de gewaarschuwde politie. De verdachte is ingesloten. Donderdag 8 december wordt zij voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Leiderdorp Valpartij De politie heeft hulp geboden bij een valpartij op de Gallaslaan. Op dinsdag 6 december, omstreeks 14.00 uur, is een 62-jarige vrouw uit Leiderdorp tegen een auto aangereden waarna zij ten val is gekomen. De vrouw is met nek- en gezichtletsel overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis Leiderdorp.

Bergambacht Politie zoekt getuigen van doorrijden na aanrijding

De politie is op zoek naar getuigen van een aanrijding die op maandagavond 5 december, rond 21.00 uur, plaatsvond op de Provincialeweg. De auto van een 53-jarige automobiliste uit Schoonhoven werd over de volledige zijkant beschadigd. De veroorzaker van de aanrijding, een bestuurder in een witte bestelbus reed door. De aanrijding ontstond doordat de bestelbus als tegenligger over de as van de weg kwam en de auto van de Schoonhovense raakte. Gezien de schade aan haar auto denkt de politie dat de witte bestelbus aan de linkerkant ook beschadigd moet zijn. Getuigen van de aanrijding of die informatie kunnen verschaffen over de bestelbus kunnen bellen met de politie in Bergambacht via 0900-8844.

Waddinxveen/ Boskoop Verkeerscontroles

De politie heeft op dinsdag 6 december op de Zijde in de rond twaalf uur een verkeerscontrole gehouden. De verkeersdienst van de politie heeft met de rollerbank bromfietsen getest op de constructiesnelheid. Er werden vierentwintig bekeuringen opgemaakt. Achttien voor het niet dragen van de autogordel, twee voor het niet kunnen tonen van een rijbewijs, één omdat de aanhanger niet goed was vastgemaakt en drie voor opgevoerde bromfietsen. De politie heeft een eigenaar aangesproken over het stallen van zijn aanhangwagen op het evenemententerrein op de Dreef in Waddinxveen. Hoewel de aanhangwagen daar niet langer dan drie dagen mag staan, staat het er al enige tijd geparkeerd.

--- einde berichten ---


---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --