Gemeente Nieuwegein

Informatiecentrum project Binnenstad feestelijk geopend

Op 1 december jongstleden is het Informatiecentrum project Binnenstad feestelijk geopend. Na een paar korte toespraken onthulden burgemeester Cor de Vos, wethouder Evert van Linge en VVV-manager Angelique van Lierop het bord 'informatiecentrum project Binnenstad' aan de buitengevel. Aansluitend waren er hapjes en drankjes voor de genodigden.

In het informatiecentrum krijgt de bezoeker een beeld van de plannen en ontwikkelingen voor een nieuwe Binnenstad van Nieuwegein. Het is gevestigd in de nieuwe locatie van de VVV aan de Raadstede 7. In het informatiecentrum staat een maquette, er zijn (doorlopende) presentaties en er is uitgebreide documentatie (nieuwsbrieven, rapporten e.d) over het project Binnenstad te vinden. Bezoekers van het informatiecentrum Binnenstad krijgen -zo lang de voorraad strekt- een ansichtkaart 'Groeten uit de Binnenstad van Nieuwegein (anno 2017)' en een pen kado als dank voor de getoonde interesse.

De locatie aan de Raadstede is tijdelijk. Het gebouw maakt onderdeel uit de Citykantoren en deze worden volgens de huidige planning eind 2006 gesloopt. De periode tot die tijd wordt benut om samen met marktpartijen te komen tot een definitief informatiecentrum voor het project Binnenstad.

VVV en Informatiecentrum Binnenstad aan de Raadstede 7 zijn geopend op maandag van 13.00 - 17.00 uur, dinsdag tot en met vrijdag 10.00 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 13.00 uur.


-6 december 2005-