Nieuwe trend!.....Slapen op zilver!

Royal health foam matrassen

7)'Zilver in matrastijk textiel is een bijzonder concept', aldus Chris Nederhorst van Royal Health Foam, producent van o.a. traagschuimmatrassen. Het is een stretch matrastijk waarin Japanse hightech zilvergaren is verwerkt. Zilver is bekend om haar antibacteriële werking. Daarnaast ontlaadt het statische elektriciteit, wat een goede nachtrust bevordert. En het werkt permanent.
Zilvergaren dat gebreid wordt in de matrastijk van Royal Health Foam is een van de nieuwe toepassingen van zilver. Met name in Japan en China wordt het gebruik van zilver in textiel steeds populairder: het wordt daar al succesvol toegepast in kinderkleding, sokken en beddengoed.

Actief anti-bacterieel, anti-huismijt & deodorant-werking Al eeuwenlang wordt over de hele wereld voor kookgerei en bestek gebruik gemaakt van zilver, om haar natuurlijke antibacteriële eigenschappen en duurzaamheid. Japanners, Chinezen en andere Oosterlingen maken van oudsher veel gebruik van zilver als medicijn voor pasgeboren kinderen om infecties en virussen te voorkomen en bestrijden. De werking van zilver ionen is aangetoond door diverse wetenschappelijke instituten wereldwijd.
Daarnaast is het speciale garen in textiel getest, en gebleken is dat de anti-bacteriële activiteit van zilver te danken is aan het vermogen om zilver ionen vrij te maken. Hierdoor worden zowel bacteriën als huismijt actief bestreden en worden nare geurtjes voorkomen en geneutraliseerd.
Dat gebeurt in elk soort zilver textiel en dit vermogen wordt niet verkleind door de stof te wassen.

Antistatisch
Een goede atmosfeer in de slaapkamer is essentieel voor een goede nachtrust. Door synthetisch textiel, ook in vitrages, vloerbedekking, beddengoed en nachtgoed ontstaat elektro-smog in de vorm van statische elektriciteit.
Elektro smog is schadelijk voor het menselijke lichaam en werkt storend op de nachtrust. De tijk van Royal Health Foam lost het probleem van statische elektriciteit op omdat zilver het meest geleidende materiaal is dat er bestaat. Daardoor is het garen in de matrastijk als geen ander in staat om via Corona ontlading elektrische spanning af te geven aan de lucht. Zo zorgt deze matrastijk ervoor dat u ontspannen kunt slapen. Een extra toegevoegde waarde van zilver is dat de antistatische werking van dit textiel er voor zorgt dat de matrastijk geen stof aantrekt.

20)-ONDERZOEK
naar het verband tussen slaap en elektrostatische ontladingen Uit diverse onderzoeken met proefpersonen is gebleken dat er verband bestaat tussen de hoeveelheid elektrische lading en de manier waarop men slaapt. De proefpersonen kregen tijdens hun slaap een actiwatch aan waarmee bewegingen werden geregistreerd. Uit de resultaten werd duidelijk dat wanneer men op een doek slaapt met antistatische eigenschappen men aanzienlijk minder beweegt, en daardoor een diepere en vastere slaap geniet.
23)-ELEKTROSMOG
verklaring van bovenstaande begrippen
Corona ontlading is ontlading van het elektrisch veld boven een opgeladen oppervlak via de lucht. 'Opgeladen' wil zeggen dat de positieve en negatieve luchtdeeltjes (ionen) niet in evenwicht zijn. Geleidend materiaal (zoals zilver) kan zorgen voor een uitwisseling van positieve en negatieve lucht-ionen zodat de lading van het oppervlak neutraliseert, wat wil zeggen: geleidelijk ontlaadt.

Elektrosmog is de verzamelnaam van alle voorkomende vormen van elektrische en magnetische velden en straling waardoor we in het moderne leven voortdurend omgeven zijn. Die straling dient meestal goede doelen, maar heeft helaas ook negatieve invloed op ons lichaam.
Lichaamscellen 'communiceren' namelijk door het geven van minuscule elektrische impulsjes: wisselingen van positief en negatief geladen ionen. Op die manier wordt het menselijke lichaam aangestuurd: van het bewegen van spieren tot het aanmaken (of juist niet) van bepaalde stoffen etc. etc. Elektrosmog beïnvloedt de spanningsverschillen in menselijke cellen, die voor een goed functioneren van ons lichaam essentieel zijn.

Statische elektriciteit is een gelijkstroom die op verschillende manieren kan ontstaan, vaak door gebruik van kunststoffen. Het treedt op wanneer de lading van wrijvings-elektriciteit niet afgevoerd kan worden. Statische elektriciteit is een vorm van elektrosmog. Het is niet goed voor het lichaam en kan ook hinderlijk zijn bij plotselinge ontlading als een statisch opgeladen persoon plotseling in contact komt met een geaard oppervlak waardoor de lading weg kan.

De reden waarom het zilver verpakt wordt in polyester is dat daardoor het grootste deel van de oppervlakte beschermd wordt tegen lucht en water waardoor het niet kan oxideren. Normaal slaat zilver door oxidatie zwart uit en verliest daardoor ook zijn speciale eigenschappen. Het zilver in de tijk blijft actief, en geeft via de ultradunne zijkantjes ionen af. De polyesterfilm zorgt er dus voor dat het zilver actief blijft, en dat textiel waarin zilver verwerkt is, schoon blijft. Daarnaast versterkt polyester het zilver, aangezien dat in draadvorm te broos is om verwerkt te worden in een textielproduct.

Voor meer informatie;
www.healthfoam.com
Royal Health Foam

070-3387010