NOVA

23 mei 2004

Vanavond in NOVA/Den Haag Vandaag

Eindhoven rouwt
Frits Philips, boegbeeld van het elektronicaconcern, is maandagavond op 100-jarige leeftijd overleden. Werkgevers-organisaties en oud-topmannen van Philips roemen zijn verdiensten voor het concern en voor de maatschappij.

Machtsconcentratie op de Wallen
De toenemende regelgeving op de Wallen speelt grote seks-ondernemers in de kaart: kleine ondernemers bezwijken onder de administratieve rompslomp en verkopen hun bordelen aan de 'grote jongens'. Dat blijkt uit het vandaag gepubliceerde onderzoeksrapport Het Van Traa-project van de Vrije Universiteit in Amsterdam.

Kennis om de kennis
Nederland is een nieuwe universiteit rijker: de Academia Vitae in Deventer. Volgens de oprichters een universiteit zoals de universiteit ooit bedoeld was. Kennis om de kennis. Op deze 'Academie voor het leven' moet weer plek zijn voor bezinning. In september 2007 opent een driejarige Bachelors-opleiding. Nu kunnen mensen met werkervaring er alvast kortere cursussen doen.

Den Haag Vandaag
CDA en D66 bereiden een wetswijziging voor om burgers volgend jaar 35 euro extra te geven als compensatie voor de gestegen energieprijzen. Op die manier zetten ze het conflict met het kabinet verder op scherp. Het kabinet weigert de compensatie. Vanavond praat de Kamer met minister De Geus (Sociale Zaken) over de koopkracht in 2006.

Presentatie: Clairy Polak en Ferry Mingelen

(Onderwerpen onder voorbehoud)


----------


----------


----------

NOVA / Den Haag Vandaag
Maandag t/m vrijdag: 22.20 - 23.00 uur, Nederland 3 Zaterdag: 22.20 - 22.50 uur, Nederland 3
Herhaling: na middernacht.