Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB)



Themabijeenkomsten Lokaal Sport- en Beweegbeleid

27 oktober 2005

In het voorjaar 2005 hebben NISB en LC een inventarisatie uitgevoerd naar de behoefte aan scholing en/of kennisuitwisseling op de diverse terreinen van het lokaal sport- en beweegbeleid. Er blijkt met name behoefte aan korte en op de dagelijkse praktijk gerichte themabijeenkomsten.
NISB start daarom in december met themabijeenkomsten. NISB richt zich hierbij op afdelingshoofden en sportambtenaren van gemeenten, managers van sportservicepunten en gemeentelijke adviseurs van provinciale sportraden. Tijdens de themabijeenkomsten staan kennisoverdracht en kennisuitwisseling centraal.
Het thema van de eerste bijeenkomst is:

Kansen voor gemeenten vanuit de nieuwe sportnota van VWS, in het bijzonder op het gebied van sport, bewegen en gezondheid.

Om te voldoen aan de wens van een groot aantal ambtenaren om bijeenkomsten in de eigen regio te organiseren, is besloten dit op vier locaties op de volgende data te doen:

Midden/Oost : 6 december 2005. NISB (Bennekom)
Zuid : 8 december 2005. Sportservice Noord Brabant (Goirle) Noord : 17 januari 2006. Provinciale Sportraad Overijssel (Zwolle) West : 19 januari 2006. Sportservice Midden Nederland (Utrecht)

Behoort u tot de doelgroep, maar heeft u geen informatie ontvangen, neemt u dan contact op met Ingrid van Doorn (T 0318 490900, E ingrid.vandoorn@nisb.nl)