Provincie Groningen

Eurokaartje blijft ook na proefperiode bestaan 7 december 2005

Wethouder Koen Schuiling van de gemeente Groningen heeft vandaag een verraste reiziger in het zonnetje gezet. Aanleiding was de verkoop van het één miljoenste Eurokaartje. Sinds de invoering van het Eurokaartje begin 2005 nemen steeds meer reizigers de bus. Voorzitter Sipke Swierstra van het OV bureau Groningen Drenthe toonde zich bijzonder tevreden over de resultaten na een jaar. Hij kondigde aan dat het Eurokaartje ook na de proefperiode in 2006 blijft bestaan.

Bijna een jaar na de introductie van het Eurokaartje is de bekendheid van het kaartje onder inwoners van de steden waar het Eurokaartje geldig is gestegen naar 96 procent. Bovendien trekt het nieuwe kaartje veel reizigers die voorheen niet de bus namen. 23 procent van de reizigers is nieuw. 4 procent van de reizigers laat door het Eurokaartje de auto staan en verkiest openbaar vervoer. In totaal reist 19 procent van de reizigers in de steden met een Eurokaartje.

Met een kaartje kunnen reizigers gedurende één uur na afstempeling onbeperkt voor slechts een euro reizen binnen de gemeente Groningen, Emmen en Assen. Gedeputeerde Sipke Swierstra, voorzitter van het dagelijks bestuur van het OV bureau Groningen Drenthe, noemde het Eurokaartje gezien de resultaten na een jaar een groot succes.

Het Eurokaartje is een experiment van het OV-bureau Groningen Drenthe. Het doel van het experiment is om het tariefsysteem in het openbaar vervoer eenvoudiger te maken.
Gezien het grote succes zal het experiment na de proefperiode die op 1 januari 2006 eindigt blijven bestaan. Reizigers kunnen dan ook in 2006 gebruik blijven maken van dit gemakskaartje.

7 december 2005