Rijn & Venen 12.10 uur

Utrecht 08-12-2005 - Nieuwsberichten district Rijn & Venen

Vechtpartij in bus

BREUKELEN Een 15-jarige jongen uit Amsterdam is woensdagmiddag in Breukelen in de bus aangehouden nadat hij een andere passagier tot bloedens toe had geslagen.

De verdachte wilde omstreeks 14.15 uur op de plek zitten waar het slachtoffer, een 18-jarige jongen uit Loenen aan de Vecht, zijn tas had neergelegd. Er ontstond een woordenwisseling over de manier waarop dit werd gevraagd. Daarbij deelde de Amsterdammer een aantal klappen uit.

De jongen uit Loenen verloor een contactlens en raakte gewond aan zijn oog. Ambulancepersoneel stuurde hem voor behandeling door naar de huisarts. Later die middag op het politiebureau hebben beide jongens in het bijzijn van hun ouders de kwestie uitgepraat. De verdachte heeft de lens vergoed. Er volgt geen strafrechterlijke afdoening meer.

Mannen gepakt voor molesteren abris

MONTFOORT - De politie heeft twee mannen van 18 en 20 jaar, beiden uit Montfoort, aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging. De politie houdt de twee verantwoordelijk voor het inslaan van alle ruiten van de drie abris langs de provinciale weg op zondag 20 november jl.

Bij de politie was, na onder meer publicatie, informatie binnengekomen die leidde naar het spoor van de 20-jarige Montfoorter die op 5 december kon worden aangehouden. Een dag later kon de 18-jarige Montfoorter worden aangehouden.

De twee hebben bekend de vernieling gepleegd te hebben. De schade beloopt in de 10.000 euro die op de verdachten verhaald zal gaan worden. Na afronding van het onderzoek en het opmaken van het proces-verbaal zijn de twee in de loop van woensdagmiddag 7 december in vrijheid gesteld.

Verkeerscontrole

ABCOUDE De politie heeft op de Burgemeester Des Tombeweg in Aboude gistermiddag een snelheidscontrole en een algemene verkeerscontrole gehouden. Daarbij zijn tien bekeuringen uitgedeeld.

De controle vond plaats tussen 15.30 en 17.00 uur. Van de gecontroleerde autos reed er geen enkele te hard. Bekeuringen werden gegeven aan bestuurders die geen rijbewijs, kentekenbewijs, identiteitsbewijs of APK-bewijs konden tonen.

Algemene verkeerscontrole

LOENEN AAN DE VECHT Woensdagavond tussen 19.00 en 20.15 uur heeft de politie een algemene verkeerscontrole gehouden op de Rijksstraatweg in Loenen aan de Vecht. Daarbij zijn zeven bekeuringen uitgedeeld. Die waren voor het niet dragen van de gordel, ondeugdelijke verlichting en het niet kunnen tonen van rij- of kentekenbewijs.

Notoire dronken rijder

WOERDEN Een 48-jarige inwoner van Papekop is woensdagavond in Woerden aangehouden toen hij met drank op achter het stuur van zijn auto ging zitten.

De man was zelf naar het politiebureau gekomen om een openstaande boete te betalen. Omdat hij naar drank rook, kreeg hij de waarschuwing niet zelf te gaan rijden. Buiten stapte de man echter toch in een auto. Op de Waardsebaan werd hij aan de kant gezet. Op het bureau bleek bij de ademtest dat hij een alcoholgehalte had van 465 microgram per liter uitgeademde lucht.

Het rijbewijs van de man is al jaren geleden ongeldig verklaard in verband met diverse veroordelingen wegens rijden onder invloed. In overleg met de hulpofficier van justitie is de auto in beslag genomen. De man is voorgeleid.

Controle fietsverlichting

ABCOUDE Tijdens een gerichte controle tussen 19.00 en 22.00 uur op de Hoogstraat in Abcoude zijn woensdagavond twee fietsers beboet omdat ze zonder verlichting reden.

Daarnaast schreef de politie twee bekeuringen uit aan de bestuurders van twee quads die zonder helm reden. Ook kregen de bestuurders proces-verbaal omdat ze parkeerden op een gehandicaptenparkeerplaats zonder een gehandicaptenparkeerkaart.

Verder troffen de agenten op het station een fiets aan waarvan het slot was opengebroken. Dief noch eigenaar was in de buurt en de fiets is teruggezet in de stalling. Een fietser zonder verlichting reed door toen de politie hem maande tot stoppen.

Brievenbus woning opgeblazen

WILNIS Een onbekende heeft in de nacht van woensdag op donderdag een zwaar stuk vuurwerk laten ontploffen in de brievenbus in de voordeur van een woning aan de Rietvoorn in Wilnis. Daarbij werden de nodige vernielingen aangericht.

Het incident vond plaats tussen 00.00 en 01.45 uur. Bij de ontploffing werd de gehele brievenbus uit de deur geblazen. Jassen in de hal raakten beschadigd door rondvliegende stukken kunststof van de brievenbus. Een ander deel van de brievenbus lag halverwege de voortuin. De ruit boven de haldeur knalde er door de klap uit. Het glas lag verspreid door de hele woonkamer.

De politie is op zoek naar getuigen die iets hebben gezien. Deze getuigen kunnen contact opnemen met de politie van het district Rijn & Venen, 0900 8844.

Verboden in te rijden

KAMERIK De politie heeft woensdagmiddag op de s-Gravensloot in Kamerik gecontroleerd of het verkeer zich houdt aan de bepaling verboden in te rijden. Daarbij zijn negen bekeuringen uitgedeeld. De controle vond plaats tussen 16.15 en 17.00 uur. De locatie geldt als een beruchte plek waar verkeersdeelnemers zich niet aan de regels houden.