Gemeente Leeuwarden

Vraagtekens bij noodzaak extra investering Klaverdijkje

Bron: gemeente Leeuwarden (08-12-2005) De commissie Welzijn heeft meer tijd nodig om een besluit te kunnen nemen over de renovatieplannen van de toegangshal en de horecagelegenheid op het Kalverdijkje. Het college stelt de raad voor nu de voorbereidingen worden getroffen voor de aanleg van het nieuwe zwembad en de bouw van 3 gymnastieklokalen voor OSG Piter Jelles ook de toegangshal, horeca en bergruimte op het Kalverdijkje aan te pakken. De renovatie en uitbreiding van deze onderdelen kost 1,7 mln euro. Financiering is mede mogelijk door een meevaller van 7 ton uit de aanbesteding van het zwembad Kalverdijkje.

De meerderheid van de commissie mist de keuzemogelijkheid om de meevaller ook voor andere projecten in de stad aan te kunnen wenden. Alleen de FNP kon zich vinden in het voorstel van college. Marco Florijn van de PvdA merkte dit plan aan als "niet beslisrijp voor raadsbehandeling" en gaf aan meer tijd nodig te hebben.

Wethouder Van Mourik achtte de kans niet groot dat het plan op een ander moment gerealiseerd zou kunnen worden indien de besluitvorming zou worden uitgesteld.

De gemeenteraad bespreekt het voorstel op 19 december.