Politie Midden- en West Brabant

Persberichten donderdag 8 december 2005

BREDA, 8 december 2005

Hennepkwekerijen in Klundert en Rijsbergen ontmanteld

KLUNDERT: De politie heeft woensdag in Klundert vijf hennepkwekerijen ontmanteld. Aan schuurtjes achter woningen aan de Blauwe Hoefsweg werden in totaal 800 hennepplanten in diverse groeistadia aangetroffen. Tegen de drie eigenaren van de kwekerijen wordt proces-verbaal opgemaakt. De politie kwam de kwekerijen op het spoor omdat energieleverancier Essent de afgelopen maanden een uitzonderlijk stroomverbruik had gemeten. Ook moest er enkele malen stroomstoringen verholpen worden. Alle planten en apparatuur zijn in beslag genomen en vernietigd.

RIJSBERGEN: In een woning aan de Zwaantjes in Rijsbergen is woensdag een hennepkwekerij met circa 150 planten aangetroffen. De huurder van de woning heeft zich op het bureau gemeld en heeft toegegeven de kwekerij te hebben ingericht. Ook hier zijn alle planten en kweekbenodigdheden naar de afvalverwerker gebracht.

Fransen met hennep aangehouden

BREDA: De politie heeft woensdag twee Fransen (20 en 19 jaar) aangehouden in verband met drugsbezit. Agenten zetten rond 17.30 uur op de A16 ter hoogte van Hazeldonk de auto van de mannen aan de kant. Vervolgens werd onder de passagiersstoel 400 gram hennep gevonden. In overleg met justitie zijn de Fransen met een dagvaarding weggestuurd.

Politie houdt twee inbrekers aan

BREDA: Twee Bredanaren van 37 en 16 jaar zijn woensdagavond aangehouden nadat zij bij een kantoor aan de Seeligsingel een computerscherm hadden ontvreemd. Getuigen zagen de mannen rond 22.30 uur een stoeptegel door een raam van het kantoor gooien. Vervolgens gingen zij er met het flatscreen vandoor, in de richting van het station. De politie is met diverse eenheden, waaronder een bikersteam, op zoek gegaan naar de mannen. Ze konden al snel aangehouden worden in de Liniestraat. Het tweetal werd in verzekering gesteld en donderdagmiddag weer vrijgelaten. De oudste verdachte zegt niets met de inbraak van doen te hebben; hij werd naar eigen zeggen volledig verrast door de actie van zijn metgezel die de diefstal heeft toegegeven.

Huiselijk geweld in Etten-Leur

ETTEN-LEUR: De politie heeft woensdagnacht een 27-jarige inwoner van Etten-Leur aangehouden. Hij wordt verdacht van bedreiging en mishandeling van zijn ex-vriendin. Agenten reageerden op een melding van de ex-vriendin kort na 24.00 uur die verklaarde dat de man bij haar woning in het centrum langs kwam om spullen op te halen en daarbij door het lint ging. Hij vernielde een ruit van de achterdeur en bedreigde haar. Vervolgens vertrok hij. Eerder deze week zou de vrouw al diverse klappen van hem hebben gekregen. De man werd kort na de melding in zijn eigen woning in Etten-Leur Zuid aangehouden. Hij is donderdag na verhoor op vrije voeten gesteld.

Man (44) door het lint op NS-station

BREDA: Een 44-jarige Bredanaar ging donderdagmorgen door het lint op het NS-station. Hij werd om 08.45 uur aangehouden op verdenking van mishandeling en bedreiging van NS-medewerkers. De man had spullen uit een kluisje gehaald en diende daarvoor te betalen. Hij had er in eerste instantie geen geld voor en maakte een hoop stampei. Even later kwam hij terug met een pinpas, maar het pinnen lukte niet en de man verloor zijn geduld. Hij maakte slaande en schoppende bewegingen en gaf een mislukte kopstoot in de richting van een servicemedewerkster van de NS. Ook een beveiligingsmedewerker moest moeite doen slaande bewegingen van de razende man te ontwijken. De gealarmeerde politie hield de man voor het station aan en nam hem mee naar het bureau. In de loop van de dag is hij met een proces-verbaal naar huis gestuurd.

Klundertse (53) gewond na ongeval

KLUNDERT: Een 53-jarige vrouw uit Klundert is donderdagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeval. Zij reed als passagier met haar zoon (23) over de Langeweg toen ze omstreeks 14.30 uur werden aangereden door een auto, komende van de Vogelweg, met daarin twee Duitsers. De 42-jarige bestuurder van die auto en zijn passagier waren de weg aan het zoeken en werden mogelijk verblind door de laagstaande zon. Daarbij verleenden zij geen voorrang aan de auto op de Langeweg. De Klundertse is met onder meer nekletsel naar het St.
Franciscusziekenhuis in Roosendaal vervoerd.

Man (29) aangehouden na doorrijden ongeval

BREDA: De politie heeft donderdagochtend een 29-jarige Bredanaar aangehouden die rond 08.30 uur een ongeval heeft veroorzaakt op de hoek Belgiëplein -Biesdonkweg en vervolgens doorreed. De man botste tegen een auto aan, bestuurd door een 41-jarige Bredase, en reed vervolgens hard weg. Agenten troffen die auto even later aan op de Antwerpenstraat. De bestuurder kwam na enige tijd aanlopen en werd aangehouden. Zijn auto bleek ook niet verzekerd te zijn. Met twee processen-verbaal in bezit is de man enige tijd later weer vrijgelaten.

Auteur: Andre van den Hul