Politie Gelderland-Midden

Zevenaar - Rivierenland-Oost past dienstverlening aan
Publicatiedatum: 9-12-2005 16:32:33

De politie van de unit Rivierenland-Oost gaat haar dienstverlening naar haar burgers aanpassen. Zo komen er meer aangiftemogelijkheden en komt er meer 'blauw' op straat. De politie verwacht zo haar dienstverlening te optimaliseren haar capaciteit efficiënt in te kunnen zetten.

De aanpassingen houden onder meer in dat burgers worden aangemoedigd om digitaal aangifte te doen via www.politie.nl. Ook komt er medio 2006 de gelegenheid om aangifte op afspraak te doen op bureaus. Daarnaast komt er een wijziging in de openstellingen van de politiebureaus van Duiven, Westervoort en Zevenaar. Op deze politiebureaus bleek er op sommige momenten zo weinig publieke belangstelling te bestaan voor het openhouden van de politiebureaus dat de nieuwe openingstijden zijn afgestemd op het moment dat het publiek de bureaus wél bezoekt. De bureauopenstellingen worden met ingang van 1 januari 2006 aangepast zoals onderstaand overzicht:

Westervoort, Dorpstraat 84:
op dinsdag van 13.00-16.30 uur en op vrijdag (markt) van 09.30-13.00 uur.

Duiven, Rijksweg 56a:
Maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 16.30 uur

Zevenaar, Zonegge 24-04:
Maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur.

Meer blauw op straat
De aanpassingen in de dienstverlening betekent dat de politie meer capaciteit kan vrijmaken voor blauw op straat. Zo zorgden de Westervoortse gebiedsagent voor de openstelling van het bureau in Westervoort op drie middagen in de week. Door de nieuwe openstelling kunnen de gebiedsagenten meer op straat aan het werk en ook beter beschikbaar zijn voor publiek. In totaal zal de wijziging betekenen dat er twee agenten extra in het verzorgingsgebied van de unit kunnen worden ingezet. Overigens kunnen burgers altijd een beroep doen op de politie via 112 (spoedeisende hulp) en het telefoonnummer 0900-8844. Via dit laatste nummer kunnen mensen ook een afspraak met de gebiedsagenten maken voor een gesprek over hun leefomgeving.

///////////////////////////
Contactpersoon redactie (